Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma v nemocnici: Pacientka vypla susedke dýchací prístroj, dôvod vás šokuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MANNHEIM - Neuveriteľné! Keďže sa pacientka na klinike v nemeckom Mannheime cítila rušená hlukom kyslíkového prístroja od susedky v posteli, vraj prístroj jednoducho vypla. 79-ročná žena bola vtedy v smrteľnom nebezpečenstve a museli ju dokonca resuscitovať.

V utorok okolo 20:00 vraj pacientka u susedky na posteli vypla ventilátor – prvýkrát! Našťastie si nemocničný personál včas všimol problém a opäť zapol životne dôležitý prísun kyslíka. 72-ročnej žene dôrazne vysvetlili, že prívod kyslíka je životne dôležitý a že prístroj by sa nikdy nemal vypínať.

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Prešove poskytuje plne zabezpečenú zdravotnú starostlivosť (Zdroj: TASR/František Iván)

Ženu to ale neodradilo, krátko nato, okolo 21:00, mala zariadenie opäť vypnúť, ako vo štvrtok oznámila polícia a štátny zástupca. Takmer smrteľný následok: 79-ročná žena utrpela zástavu dýchania, museli ju resuscitovať a následne sa o ňu starať na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Väzba pre podozrenie z pokusu o neúmyselné zabitie

Štátna prokuratúra v Mannheime podala v stredu na okresnom súde v Mannheime zatykač na 72-ročnú pacientku. Podozrivú umiestnili - dostatočne uzdravenú - pre podozrenie z pokusu o zabitie do vyšetrovacej väzby.

„Ani u nás to nie je bežné,“ povedala o incidente v utorok večer policajná hovorkyňa. Či sa obe ženy poznali, je predmetom vyšetrovania.

Viac o téme: PacientkaDýchací prístrojOživovanieVypnutýMannheim
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu