Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zamestnanca ukrajinského veľvyslanectva zranila listová bomba

Zamestnanca ukrajinského veľvyslanectva zranila listová bomba Zobraziť galériu (2)
Zamestnanca ukrajinského veľvyslanectva zranila listová bomba (Zdroj: TASR/AP)

MADRID - Listová zásielka, ktorá v stredu vybuchla na ukrajinskej ambasáde v Madride a zranila jedného zamestnanca, bola určená veľvyslancovi Serhijovi Pohoreľcevovi. Vo vyhlásení to uviedlo španielske ministerstvo zahraničných vecí, informuje stanica CNN.

Obálka obsahujúca listovú bombu bola doručená bežnou poštou, píše agentúra AFP. Vybuchla v rukách pracovníka strážnej služby pred budovou ambasády, uviedla predstaviteľka vlády Mercedes Gonzálezová v rozhovore pre televíznu stanicu Telemadrid. "Našťastie, nebolo to vážne, táto osoba utrpela menšie zranenie na pravej ruke. List bol adresovaný veľvyslancovi," dodala. Zranený muž bol ošetrený v nemocnici a podľa španielskej štátnej televízie TVE ho neskôr prepustili domov.

Šéf rezortu diplomacie v Madride José Manuel Albares po tom, čo krátko po poludní došlo k explózii listovej bomby, v tejto záležitosti telefonicky hovoril s Pohoreľcevovom a zaujímal sa o zdravotný stav zraneného pracovníka. Albares, ktorý sa momentálne zúčastňuje na návšteve španielskych vojakov slúžiacich na misii NATO v Rumunsku, tiež telefonoval s ukrajinským rezortným partnerom Dmytrom Kulebom, aby mu vyjadril "podporu a solidaritu".

Zamestnanca ukrajinského veľvyslanectva zranila listová bomba
Zobraziť galériu (2)
Zamestnanca ukrajinského veľvyslanectva zranila listová bomba  (Zdroj: TASR/AP)

Kuleba v reakcii na tento čin nariadil všetkým veľvyslanectvám Ukrajiny na svete, aby sprísnili bezpečnostné opatrenia, uviedol na sociálnych sieťach jeho hovorca Oleh Nikolenko. "Ktokoľvek stojí za touto explóziou, neuspeje v zastrašovaní ukrajinských diplomatov a nezastaví ich v každodennom úsilí posilniť Ukrajinu a bojovať proti ruskej agresii," uviedol Nikolenko, ktorého citovala agentúra AP.

Viac o téme: ZranenieVeľvyslanectvoListová bombaŠpanielskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu