Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Francúzskom otriasol ďalší prípad znásilnenia a vraždy maloletého dievčaťa: Vrah ju uniesol zo školy!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Profimedia)

TONNEINS – Polícia v sobotu zatkla tridsaťjedenročného muža podozrivého zo znásilnenia a vraždy 14-ročného dievčaťa v meste Tonneins na juhozápade Francúzska. Keď mu polícia zaklopala na dvere iba skonštatoval, že vie prečo prišli a nahlásil im miesto, kde leží telo maloletej.

Dievča sa podľa francúzskych médií volalo Vanessa, mala 14 rokov a muž ju údajne uniesol a znásilnil vo svojom aute. Jej telo potom nechal v opustenom dome v dedine Birac-sur-Trec na juhozápade Francúzska, píše web stanice France Bleu. Podľa dostupných informácií dievča uniesol priamo z pred budovy školy. 

Vyšetrovatelia podozrivého vypátrali za necelý deň vďaka záberom z verejných kamier. Zmiznutie Vanessy nahlásili jej rodičia, keď sa nevrátila zo školy. Prokurátor v sobotu novinárom povedal, že keď muža polícia prišla zatknúť, povedal im, že "vie, prečo sú tu", k činu sa priznal a povedal polícii, kde nájdu telo dievčaťa.

Rudolf Kusý po prepustení z väzby: Cítim sa byť nevinný (Zdroj: TASR/ Jaroslav Novák)

Kolegovia opísali podozrivého ako diskrétneho muža. Podľa susedov mal však sklony k agresivite a pravidelne kričal na svoju manželku a dieťa a bol často pod vplyvom alkoholu a drog. "Keď sa hádali, jazdil celú noc v aute. Niekedy keď som išiel o piatej ráno do práce, stále tam bol", uviedol jeden zo susedov. Nemenovaný podozrivý mal dočasné francúzske občianstvo a už v 15 rokoch bol odsúdený na 15 dní odňatia slobody a dvojročnému podmienečnému trestu za sexuálne napadnutie maloletej. Ako sexuálny delikvent ale vedený nebol. Je to už druhý prípad za posledný mesiac. V októbri prišla o život 12-ročná Lola v Paríži, z ktorej je obvinená 24-ročná žena pôvodom z Alžírska. 

Viac o téme: VraždaZnásilnenieTínedžerkaFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu