Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mám kŕče, nevoľnosť a mešká mi cyklus: Dara pravidelne informuje konzervatívnych politikov o svojej menštruácii

(Zdroj: Twitter/darafaye)

WASHINGTON – Žena z amerického štátu Kalifornia zavolala svojmu republikánskemu kongresmanovi a informovala ho o problémoch s menštruáciou. Poukazuje tak na kontroverzný zákon o počatí, ktorý má zakázať ženám potraty.

Jej správanie si získalo pochvalu od verejnosti za jedinečný spôsob upozorňovania na zdravie žien. Republikánsky kongresman Mike Garcia z 25. okresu Kalifornie podporuje zákon o živote pri počatí, ktorý hovorí o práve na život a to sa údajne začína už okamihom počatia. 

Žena reagovala na jeho slová a podporu zákona, zdvihla telefón a začala: „Ahoj, volám sa Dara, len vám volám, aby som vám nahlásila nezrovnalosti v mojej menštruácii. Počas ovulácie som mala kŕče. Len si myslím, že pán Garcia sa o to všetko zaujíma, pretože podporuje zákon o živote pri počatí.“

Zákon o živote pri počatí predstavil vo februári v roku 2021 senátor Rand Paul. Dara upozornila aj na fakt, že pán Garcia nie je certifikovaný gynekológ, aj keď podporuje tento čin. Jej video posolstvo získalo na sociálnej sieti viac ako 360 tisíc pozretí. Jej komentátori jej ďakovali a zároveň povzbudzujú iné ženy, aby sa ohradili voči politikom, ktorí podporujú spomínaní zákon a pritom nemajú lekárske vzdelanie a do reprodukčného zdravia žien by sa nemali zapájať.

Na sociálnej sieti jej komentujúci vyjadrujú slová podpory: "Milióny žien v celej krajine by mali zanechať podobné odkazy svojim republikánskym zástupcom, ktorí nepodporujú právo ženy rozhodovať o svojom vlastnom tele. Si génius!"

Otázka žien a ich práva na potrat by mala závažiť vo výsledkoch volieb do Kongresu, na ktoré si budeme musieť ešte počkať.

Viac o téme: VoľbyInterrupciaPotratyAmerikaZákaz potratov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu