Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Objav ako z hororu: Pracovníci letiska našli mŕtvolu v podvozku airbusu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FRANKFURT - Príšerný nález na frankfurtskom letisku: Robotníci objavili vo štvrtok ráno mŕtveho človeka v podvozku Airbusu A340. Lietadlo pristálo vo Frankfurte pred niekoľkými hodinami z Iránu.

O prípade informuje nemecký denník Bild. Let Lufthansy 601 pristál vo Frankfurte krátko pred pol šiestou, v noci odletel z iránskeho hlavného mesta Teheránu.

Robotníci našli telo pri následnej kontrole v hangári okolo 10:30, uvádza sa v správe. Pozadie je stále nejasné, polícia začala vyšetrovanie.

V iránskej televízii prirovnali Alžbetu II. k Adolfovi Hitlerovi (Zdroj: YouTube/MEMRI TV Videos)

Opäť masové protesty v Iráne po smrti mladej ženy

V Iráne boli 40 dní po smrti mladej iránskej ženy Mahsy Aminiovej v uliciach opäť davy ľudí. Len v Amininovej rodnom meste Saqqez sa podľa iránskej tlačovej agentúry Isna zhromaždilo viac ako 10 000 ľudí. V Iráne ľudia tradične smútia nad smrťou člena rodiny 40 dní. Aktivisti preto vyzvali na celonárodné protesty. Objavili sa správy o protestoch v najmenej 33 mestách.

Spúšťačom pre systém kritických masových protestov v Iráne bola smrť 22-ročnej iránskej Kurdky Mahsy Aminiovej. Zástupca komanda ju zatkol za údajné porušenie islamských pravidiel obliekania. Žena zomrela v cele policajného zaistenia 16. septembra. Od jej smrti tisíce ľudí po celej krajine demonštrovali proti represívnemu postupu vlády a islamskému systému vlády.

Viac o téme: LietadloMŕtvolaPodvozokIránFrankfurt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu