Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Šok pre policajtov: Hliadka zastavila babku na ceste v úplnej tme, jej reakcia vás dostane

Zmätená seniorka kráča v noci po ceste. Na výzvy polície najprv nereagovala.
Zmätená seniorka kráča v noci po ceste. Na výzvy polície najprv nereagovala. (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

KYJOV – Českí policajti boli svedkami veľmi bizarnej situácie, ktorá mohla skončiť obrovskou tragédiou. V noci na neosvetlenej ceste neďaleko Kyjova si po krajnici vykračovala stará dáma s rukami za chrbtom. Nielenže bola úplná tma, ale babka mala navyše aj čierny sveter.

V okrese Hodonín si v noci za hustej hmly a na neosvetlenej ceste mimo obce vykračovala babka. Hliadka polície Českej republiky na ňu natrafila len náhodou, keď práve prechádzala okolo. Stará dáma mala obrovské šťastie, že nedošlo k tragédii, pretože bola odetá v čiernom a bez reflexných prvkov. Polícia Českej republiky informovala, že dôchodkyňa bola navyše aj zmätená. 

Hliadka to nemala s dezorientovanou dôchodkyňou vôbec jednoduché. Na prvotné výzvy, aby zastavila a podišla smerom k autu vôbec nereagovala a pokojným krokom chcela pokračovať v ceste. Jej odpovede pre policajtov boli najprv jednoslovné a záporné. Až neskôr vyšlo najavo, že seniorka bola v ten deň na vyšetrení v nemocnici, no na sanitku, ktorá ju mala bezpečne odviesť až domov, odmietla počkať. Radšej sa rozhodla ísť po vlastných. 

Dôchodkyňa si vykračovala v noci po ceste (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Najkomickejšie na celej situácii bolo, že babka išla dokonca zlým smerom. Hliadka jej objasnila, že nemôže chodiť po ceste a navyše bez reflexných prvkov. Na videu je vidieť, ako sa hliadka v noci pohybuje po prázdnej ceste. Niekoľko metrov pred ňou začne spomaľovať iné vozidlo. Vyhodí smerovku, aby sa vyhlo  niečomu pri krajnici. Keď policajti prídu bližšie, zistia, že pri krajnici sa pohybuje staršia osoba bez reflexných prvkov. Vďaka nim môže vodič spozorovať chodcov alebo cyklistov až na vzdialenosť 200 metrov a má tak dostatok času zareagovať a zabrániť možnému stretu.  

Viac o téme: CestaDôchodkyňaKrajnicaČeská republikaPolicie České republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu