Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

To je drzosť! Po diaľnici D1 letel na Passate 211 km/h: Keď policajti zbadali jeho vodičský, neverili vlastným očiam

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR)

TRNAVA - Ten teda musel mať naponáhľo. Trnavskí policajti na diaľnici D1 v smere z Bratislavy na Trnavu zastavili 33-ročného muža jazdiaceho na osobnom aute VW Passat CC s českým evidenčným číslom. Ručička tachometra ukazovala rýchlosť 211 km/h.

video Cestný pirát na diaľnici D1

Cestný pirát na diaľnici (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Na úseku diaľnice, kde je maximálna povolená rýchlosť 130 km/h, ju muž prekročil o 81 km/h! Policajti ho dobehli a zastavili na parkovisku pri čerpacej stanici.

Pri kontrole policajná hliadka zistila, že muž má navyše zadržaný vodičský preukaz, ktorý ale neodovzdal. Hneď sa tak stalo a ďalšiu jazdu mu zakázali. Vodič je za svoju riskantnú jazdu riešený v správnom konaní, v ktorom mu hrozí pokuta do 1000 eur a zákaz viesť motorové vozidlá až na 3 roky.

Rýchlosť sa im zapáčila

Aj trenčianski diaľničiari mali do činenia s vodičom, ktorý si pomýlil diaľnicu s pretekárskym okruhom a ostatné autá obiehal rýchosťou 202 km/h. Pokuta vo výške 800 eur ho určite nepotešila.

O rovnakú sumu je ľahší aj ďalší vodič, ktorý na ceste I/9 medzi Novákmi a Prievidzou išiel rýchlosťou 169 km/h na úseku s maximálnou povolenou rýchlosťou 90 km/h. Ako polícia informovala na svojej facebookovej stránke, 29-ročný muž je držiteľom vodičského oprávnenia len od januára tohto roku. 

Polícia pripomína, že vodiči, ktorí majú oprávnenie skupiny B kratšie ako dva roky, sú v skúšobnej dobe prísnejšie postihovaní za porušenia pravidiel cestnej premávky. "Ak porušia pravidlá cestnej premávky závažným spôsobom, alebo prekročia rýchlosť jazdy, vyplývajúcej zo zákona alebo z dopravnej značky, polícia im uloží povinnosť podrobiť sa rehabilitačnému programu, doškoľovaciemu kurzu o preskúšaní odbornej spôsobilosti," konštatuje polícia.

Viac o téme: RýchlosťPrekročeniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu