Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Veľká vzbura a nadávky! Šéf ruského Dagestanu vybuchol, masívna kritika ohľadom náboru vojakov v meste!

Sergej Melikov, hlava Dagestanskej republiky v rámci Ruskej federácie sa rozčuľuje nad odvodmi.
Sergej Melikov, hlava Dagestanskej republiky v rámci Ruskej federácie sa rozčuľuje nad odvodmi. (Zdroj: YouTube/LATEST UPDATES ON GLOBE)

MOSKVA - Sergej Melikov, hlava Dagestanskej republiky v rámci Ruskej federácie, je sotva disidentom. Ako generálplukovník Melikov bol zástupcom šéfa Národnej gardy, hlavnej militarizovanej vnútornej bezpečnostnej sily, a celý život bol lojálnym agentom Moskvy. Napriek tomu sa stal nepochybne dočasným fenoménom na sociálnych médiách pre jeho urážlivé nadávky proti príliš nadšeným vojenským náborárom.

archívne video

Vojna na Ukrajine trvá už 219 dní (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Dôstojníci jazdili po Derbente, druhom najväčšom meste Dagestanu, a z reproduktorov sa ozývali výzvy, aby každý dospelý muž išiel priamo na úrad svojho miestneho vojenského komisára. „Úplný nezmysel“ bola najslušnejšia vec, ktorú Melikov povedal o tomto smiešnom (a nezákonnom) triku.

Tento incident ukazuje, ako byrokratická zotrvačnosť a kultúra čo najrýchlejšieho a najjednoduchšieho plnenia kvót zmenili čiastočnú mobilizáciu na krízu. Minister obrany Sergej Šojgu chcel, aby 300 000 najlepších nedávnych odvedencov, najmä tých vo veku okolo 20 rokov, bolo fit a s čerstvým tréningom. Kremeľskí politickí technológovia sa chceli vyhnúť znásobovaniu existujúcej nespokojnosti. To sa im však nepodarilo.

Putin mobilizáciou už porušil svoju spoločenskú zmluvu s ruským obyvateľstvom, ktorá, zhruba povedané, znela „dovoľte mi viesť vojnu a ja sa postarám o to, aby sa život väčšine z vás naozaj nezmenil“.

Viac o téme: OdvodyDagestanSergej Melikov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu