Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Počet záhadných úmrtí vysokopostavených ľudí v Rusku opäť vzrástol: Geraščenko spadol zo schodov

Anatolij Geraščenko sa zabil pri páde zo schodov.
Anatolij Geraščenko sa zabil pri páde zo schodov. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Bývalý šéf Moskovského leteckého inštitútu Anatolij Geraščenko údajne zomrel pri páde vo svojom výskumnom ústave. Vysoký ruský predstaviteľ mal spadnúť zo schodov.

Náhla smrť Anatolija Geraščenka, bývalého šéfa Moskovského leteckého inštitútu, vyvoláva otázky. Ako uvádza britský denník Daily Star s odvolaním sa na ruské médiá, najvyšší ruský predstaviteľ zomrel za "záhadných okolností".

73-ročný Anatolij Geraščenko údajne zomrel po páde zo schodov, uvádzajú ruské tlačové agentúry. K smrteľnému pádu zo schodov došlo v Moskovskom leteckom inštitúte, ktorý má väzby na ministerstvo obrany Vladimira Putina. Jedna správa uvádzala, že „spadol z veľkej výšky a spadol z niekoľkých schodov“. Ďalšie informácie o smrti najvyššieho ruského predstaviteľa neboli zverejnené.

Agentúra „Life“, ktorú ovláda údajná milenka Vladimira Putina Alina Kabajevová (39), označila okolnosti Geraščenkovej smrti za „záhadné“. "Vedec utrpel smrteľné zranenia," uviedla agentúra v správe. "Lekári, ktorí prišli na miesto nešťastia, už nedokázali profesora zachrániť."

Samotný letecký inštitút po incidente uviedol, že smrť bola "nehoda", hoci orgány činné v trestnom konaní už začali vyšetrovanie. Vo vyhlásení inštitútu, ktorý poskytuje regrútov pre ruské ozbrojené sily a ministerstvo obrany, sa uvádza: „Na vyšetrenie jeho úmrtia bude vytvorená komisia zložená zo zástupcov ruského ministerstva školstva a vedy, Štátneho inšpektorátu práce v Moskve a Moskovského leteckého inštitútu."

Záhadná séria úmrtí medzi najvyššími manažérmi Ruska pokračuje

Geraščenkov prípad je len jedným z mnohých záhadných úmrtí, ktoré sa v poslednej dobe dostali na titulky. Nedávno za pochybných okolností opakovane zomierali ruskí oligarchovia, vojenskí dôstojníci a vrcholoví manažéri. Začiatkom tohto mesiaca zomrel po páde z okna nemocnice predseda predstavenstva ruskej ropnej spoločnosti Lukoil Ravil Maganov (67). A šéfa ruského letectva Ivana Pečorina (39) nedávno našli tiež mŕtveho. Podľa medializovaných informácií vraj oslavoval opitý na lodi a vypadol z nej.

Kto bol Anatolij Geraščenko?

Geraščenko bol v rokoch 2007 až 2015 rektorom Moskovského leteckého inštitútu a mal na svojom konte viac ako 50 vedeckých publikácií. Po odchode v roku 2015 zostal v ústave ako poradca svojho nástupcu. Geraščenko bol tiež nositeľom Rádu za zásluhy o vlasť.

Viac o téme: SchodyPádSmrťRuskoAnatolij Geraščenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu