Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

McDonald's na Ukrajine znovu otvoril prvé tri reštaurácie, zatiaľ len na rozvoz

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Richard Vogel)

KYJEV - Prvýkrát od vypuknutia vojny na Ukrajine otvorili v utorok v Kyjeve tri reštaurácie siete rýchleho občerstvenia McDonald's. Zatiaľ však fungujú len na rozvoz kuriérskymi službami, aj to iba pre obyvateľov tých častí Kyjeva, ktoré ležia na ľavom brehu rieky Dneper, informuje agentúra AFP.

Záujem o hamburgery a iné položky z menu bol taký veľký, že po niekoľkých hodinách prestala fungovať mobilná aplikácia na objednávanie. Americký reťazec sa pre tento dočasný model fungovania podľa AFP rozhodol po rokovaniach s ukrajinskými predstaviteľmi, bezpečnostnými špecialistami a dodávateľmi. Z vyhlásenia reťazca vyplýva, že tieto tri reštaurácie otvorí v októbri v obvyklom režime, teda aj pre hostí. K dispozícii budú odvtedy aj obslužné okienka McDrive.

McDonald's pozastavil svoju činnosť na Ukrajine 24. februára, keď na jej územie vpadli jednotky ruskej armády. Zamestnanci reštaurácií sa odvtedy venovali dobrovoľníckej činnosti, pričom im naďalej boli vyplácané mzdy. Netrpezlivo očakávané opätovné spustenie prevádzky reštaurácií siete McDonald's je mnohými Ukrajincami vnímané ako symbolický prejav podpory pre Ukrajinu, podotkla AFP.

McDonald's bol populárny aj v Rusku

McDonald's bol veľmi populárny aj v Rusku, ale po februárovej invázii svoje aktivity ukončil s vysvetlením, že pokračovať v práci v tejto krajine už nie je udržateľné a nie je to ani v súlade s hodnotami, ktorými sa firma riadi. Svojich 850 prevádzok v Rusku McDonald's predal tamojšiemu podnikateľovi Alexandrovi Govorovi. Keďže si spoločnosť McDonald's ponechala svoje ochranné známky, Govor si pre svoju sieť zvolil názov Vkusno i točka (Chutné a bodka).

Viac o téme: RozvozUkrajinaKyjevMcDonalds
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu