Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ukrajinskí vojaci opravujú zabavenú vojenskú techniku: Rusom hrozí porážka s ich vlastnými tankami

Ukrajincom sa podarilo objaviť pri Charkove moderný ruský tank T-90M v neporušenom stave.
Ukrajincom sa podarilo objaviť pri Charkove moderný ruský tank T-90M v neporušenom stave. (Zdroj: Twitter/Defense of Ukraine, screenshot)

KYJEV - Po úspešnej protiofenzíve Ukrajiny pri Charkove hrozí Vladimirovi Putinovi ďalšia porážka. Ukrajina by mohla poraziť Rusko s jeho vlastnými tankami. Pretože zajatá vojenská technika má byť čo najrýchlejšie opravená a použitá proti Rusku.

Podľa aktuálnych prognóz vojenských expertov po úspešnej protiofenzíve Ukrajincov teraz Vladimirovi Putinovi hrozí ďalší vojnový kolaps. Rozhodujúcu úlohu v tom vraj zohrávajú ukoristené ruské tanky.

Ukrajinskí vojaci ukoristili ruskú vojenskú techniku (Zdroj: profimedia.sk)

Ukrajinci opravujú vojenskú techniku

Ukrajina od začiatku vojny oslavuje každé čiastkové víťazstvo proti Vladimirovi Putinovi aj na sociálnych sieťach. Napríklad v záujme zachovania morálky ukrajinských jednotiek ukrajinské ministerstvo obrany zverejňuje každý deň na svojom oficiálnom účte na Twitteri „Defence of Ukraine“ nové videá a fotografie z vojny. Jasný cieľ: ponížiť Vladimíra Putina. Najnovšie ukrajinské jednotky opakovane pózovali pred ruskými tankami a inou vojenskou technikou, ktorú získali od útočníkov z Ruska.

Ukrajinské jednotky našli niekoľko desiatok tankov

Ako aktuálne informuje Bild, ukrajinským vojakom sa najmä v Charkovskej oblasti podarilo „ukoristiť niekoľko desiatok zrejme dobre zachovaných bojových tankov T-72B3, T-80U a T-80BVM“. Ruskú vojnovú techniku teraz Ukrajinci opravujú, aby ju potom použili proti Vladimirovi Putinovi. "Opravy trvajú rôzne dlho v závislosti od modelu a poškodenia," povedal ukrajinský dôstojník reportérovi Bildu.

Výhodou pre Ukrajincov je, že poznajú väčšinu typov tankov, ktoré zostali zo sovietskych čias, čo značne uľahčuje opravy. Okrem toho by sú už dostupné potrebné náhradné diely. Ukoristenými ruskými tankami môže Ukrajina kompenzovať vlastné straty na vojenskej technike. Ďalšie dodávky zbraní zo Západu sú však nevyhnutné, aby sa krajina mohla naďalej brániť proti ruskej armáde.

Viac o téme: TankyZabavenéRuskoUkrajinci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu