Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Putin je znepokojený! Ruskí činitelia zvýšili svoju spotrebu alkoholu: Môže za to vojna na Ukrajine

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruského prezidenta Vladimíra Putina znepokojuje, že po začiatku vojny na Ukrajine zvýšili ruskí činitelia svoju spotrebu alkoholu, napísal informačný portál Meduza s odkazom na svoje anonymné zdroje. Ministri, ich námestníci, vicepremiéri či pracovníci prezidentovej administratívy sa vraj od februára pokúšajú pitím zbaviť stresu a Putin stále častejšie hovorí o potrebe boja s alkoholizmom.

"Niekto pije pred dôležitou udalosťou, ďalší nezrozumiteľne a zmätene hovorí pri hláseniach. Už si to všíma široká verejnosť," citoval web jeden zo svojich nemenovaných zdrojov. Zatiaľ čo sa ruskí politici stresujú kvôli škodám, ktoré Rusku spôsobujú sankcie prijaté západnými krajinami, Putin si myslí, že by pre ruských činiteľov nemal byť problém sa s dopadmi postihov ľahko vysporiadať, píše Meduza. O Putinovom zámere napadnúť Ukrajinu podľa serveru nevedel skoro nikto z ruských úradníkov. V prvých mesiacoch vojny podľa informácií portálu títo ľudia "nevedeli, čo robiť".

Súhrn vojny na Ukrajine - Deň č. 204 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Šéf Kremľa sa v poslednej dobe viac ako predtým vyjadruje k problémom s alkoholizmom. O tomto nešváre hovoril napríklad pri stretnutí s gubernátorom Kirovskej oblasti, hoci tento región nepatrí podľa štatistík medzi oblasti najviac postihnuté vysokou konzumáciou alkoholu. "Nemá cenu zametať to pod koberec, lakovať to ružovo. Je potrebné sa zaoberať tými najpálčivejšími problémami," apeloval Putin na gubernátora Alexandra Sokolova.

Vladimir Putin
Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin  (Zdroj: SITA/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Aj pri stretnutí so šéfom Vladimírskej oblasti sa prezident nečakane chopil témy alkoholizmu. Vyhlasoval, že "nedá sa niečo zakazovať alebo zbytočne zvyšovať ceny a spotrebné dane" a že naopak je potrebné začať propagovať zdravý životný štýl, rozvíjať možnosti športového vyžitia a venovať "náležitú pozornosť kultúrnym inštitúciám".

Na rozdiel od svojho predchodcu Borisa Jeľcina, presláveného kladným vzťahom k alkoholu, sa Putin prezentuje ako milovník zdravého spôsobu života a pohybu, ľadovým hokejom počnúc a bojovými umeniami končiac. Ako muža, ktorý nemá problém s alkoholom, ho oslavuje popová pieseň Takého ako Putin, ktorá vznikla v roku 2002. Prezident v médiách tvrdí, že v súčasnosti alkohol takmer nekonzumuje.

Viac o téme: VojaciAlkoholizmusRuskoVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu