Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VOJNA na Ukrajine Deň dvestoštvrtý (15. september 2022)

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/AP Photo)

PETROHRAD - V Rusku sa od začiatku týždňa šíri petícia vyzývajúca ruského prezidenta Vladimira Putina na odstúpenie. Petíciu zatiaľ podpísali desiatky miestnych politikov, ktorí tak riskujú väzenské tresty. Situáciu sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny 

VIDEO Udalosti ukazujú, že jediným východiskom pre ruských vojakov je vzdať sa ukrajinským silám, tvrdí ukrajinský prezident Zelenskyj

Udalosti ukazujú, že jediným východiskom pre ruských vojakov je vzdať sa ukrajinským silám, tvrdí ukrajinský prezident Zelenskyj (Zdroj: Facebook/Volodymyr Zelenskyj)

ONLINE 

22:00 Dnešný online sa končí.

21:55 Dovoz plynu do EÚ z Ruska sa od februára znížil zo 40 % na 9 % a bude ďalej klesať. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová v rozhovore pre The Kyiv Independent uviedla, že EÚ má „naplnené zásoby plynu na 85 %.

21:42 Okupanti pri odchode z Kharkovskej oblasti zanechali veľké množstvo munície a vybavenia . Medzi trofejami bola delostrelecká munícia, obrnené vozidlá, tanky, drony a zariadenia na elektronický boj.

21:40 Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová vo štvrtok uviedla, že chce, aby sa ruský prezident Vladimir Putin postavil pred Medzinárodný trestný súd (ICC) za vojnové zločiny na Ukrajine. Informovala o tom agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na rozhovor, ktorý von der Leyenová poskytla televíznemu kanálu nemeckého denníka Bild. "To, že Putin musí túto vojnu prehrať a čeliť zodpovednosti za svoje činy, je pre mňa dôležité," povedala.

20:57 Boli zverejnené fotografie masových hrobov z oslobodeného Izium. Na niektorých hroboch sú kríže a na nich nápisy: „AFU, 17 ľudí, z márnice“, „345“, „412“. Komisár pre nezvestné osoby Oleg Kotenko potvrdil pravosť týchto fotografií.

19:57 Dolná komora ruského parlamentu zváži, či si predvolá ministra obrany Sergeja Šojgua na vypočutie na neverejnom zasadnutí. Uviedol to popredný poslanec Sergej Mironov, ktorého vo štvrtok citovali noviny Kommersant. Informácie priniesla agentúra Reuters.

19:49  USA „nie sú ochotné“ poskytnúť Ukrajine rakety ATACMS. USA sa zdráhajú poskytnúť ukrajinským silám armádne taktické raketové systémy dlhého doletu (ATACMS), ktoré Ukrajina „žiada už mesiace“, informovala CNN 15. septembra s odvolaním sa na amerických predstaviteľov.

19:02 Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) prijala vo štvrtok rezolúciu, v ktorej vyzýva Rusko, aby sa stiahlo zo Záporožskej jadrovej elektrárne na Ukrajine. Informuje o tom televízia Sky News a agentúra Reuters.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu