Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pri Prahe horia skladovacie haly: Vyhlásili najvyšší stupeň požiarneho poplachu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PRAHA - V českej obci Záryby ležiacej neďaleko Prahy horia dve skladovacie haly. Hasiči vyhlásili osobitný, teda najvyšší, stupeň požiarneho poplachu. Z miesta ešte večer stúpal hustý dym, informuje spravodajský portál Novinky.cz.

Obyvatelia v Záryboch, ale aj v okolitých obciach, si dym všimli krátko po 1800 h. Na miesto postupne dorazilo vyše 20 hasičských jednotiek a vyhlásený bol osobitný stupeň požiarneho poplachu. "Ide o požiar dvoch skladovacích hál," povedal portálu Novinky.cz hovorca hasičov Tomáš Bakalář. Hasiči zároveň informovali, že chránia neďaleké stajne a nádrže s naftou. Podľa miestnych obyvateľov sídli v zmienených halách firma, ktorá sa zaoberá spracovaním odpadu. Hasiči požiar nemali pod kontrolou ani po vyše hodine zasahovania.

Výzva pre občanov okolitých miest

Neďaleké mesto Brandýs nad Labem-Stará Boleslav svojich občanov vyzvalo, aby pre vysoké riziko šírenia nepríjemného dymu radšej nevetrali. "Dobrovoľní hasiči spolu s HZS Stredočeského kraja preto odporúčajú obmedziť pohyb vonku a uzavrieť okná," informovalo mesto na sociálnych sieťach a vyhlásilo to aj prostredníctvom mestského varovného systému.

Podobné oznámenie zverejnila aj hajtmanka Stredočeského kraja Petra Pecková, podľa ktorej horia skladové haly s papierom a plastmi. "Chemická jednotka meria znečistenie ovzdušia. Prosíme, aby obyvatelia okolitých obcí nevetrali," uviedla.

Viac o téme: PožiarČeskoPoplachSklady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu