Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Požiar na predmestí juhomaďarského mesta, pri ktorom vyhoreli domy, vyšetruje polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BUDAPEŠŤ - Požiar na predmestí juhomaďarského mesta Pécs v pohorí Mecsek, pri ktorom vo štvrtok úplne vyhoreli tri rodinné domy a ďalšie budovy boli poškodené, vyšetruje polícia pre podozrenie zo spôsobenia všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Informuje o tom spravodajca TASR s odvolaním sa na agentúru MTI.

Hovorkyňa Riaditeľstva úradu civilnej ochrany Baranskej župy Nikolett Csilla Horváthová v piatok pre MTI uviedla, že požiar poškodil vyše desať budov vo vinárskej a záhradkárskej oblasti, ako aj rodinné domy. Tri rodinné domy zhoreli do tla, pričom vybuchlo aj niekoľko plynových fliaš. Informácie o zranených nie sú k dispozícii, dodala Horváthová.

Hasiči podľa nej požiar lokalizovali a už neohrozuje ďalšie nehnuteľnosti. Oheň v neďalekom lese ešte stále hasí takmer 120 hasičov z Baranskej, Šomodskej a Tolnianskej župy. Horváthová zdôraznila, že plamene sa v lese nedostali do korún stromov. Hovorkyňa polície Baranskej župy Éva Csetényiová uviedla, že v súvislosti s požiarom má byť vypočutý muž, ktorý sa však zatiaľ lieči v nemocnici z otravy dymom.

Viac o téme: PožiarDomyMaďarskoPécs
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu