Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Testovanie budúcnosti skončilo tragédiou! Autonómne BMW spôsobilo katastrofickú nehodu na FOTO, 1 mŕtvy, 9 zranených

Nehoda spôsôbila ohromnú paniku v celej krajine a zalarmovala väčšinu záchranných zložiek. Zobraziť galériu (3)
Nehoda spôsôbila ohromnú paniku v celej krajine a zalarmovala väčšinu záchranných zložiek. (Zdroj: TASR/DPA)

BERLÍN - Nemecká polícia vyšetruje dopravnú nehodu testovacieho autonómneho vozidla, pri ktorej zahynula jedna osoba a deväť ďalších utrpelo zrazenia. Nateraz nie je jasné, či autonómne vozidlo s päťčlennou posádkou riadil v čase nehody počítač alebo 43-ročný vodič. Správa pochádza z agentúry DPA.

archívne video

Automobilka Jaguar Land Rover preruší výrobu na neurčito

Autonómny elektromobil v pondelok zo zatiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru v zákrute pri obci Römerstein neďaleko Stuttgartu a narazil do protiidúceho auta. Následkom tejto kolízie sa protiidúce auto čelne zrazilo s tretím vozidlom.

Testovanie budúcnosti skončilo tragédiou!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/DPA)

Autonómne auto potom narazilo do ďalšieho auta, ktorého vodič v dôsledku zrážky utrpel smrteľné zranenia. Nehoda si vyžiadala rozsiahly zásah záchranných zložiek – na miesto vyslali štyri vrtuľníky, desať sanitiek a 80 hasičov s 15 vozidlami.

Testovanie budúcnosti skončilo tragédiou!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/DPA)

Značka auta a účastníci nehody

Podľa portálu Bild ide o vozidlo značky BMW a model iX. Nehoda sa stala pri Römersteine. BMW iX jazdilo so 43-ročným vodičom medzi obcou Zainingen a okresom Laichinger Feldstetten. V aute sedelo jeden a pol ročné dieťa. Sedeli tam aj 42-ročná žena a dvaja muži vo veku 31 a 47.

"Vozidlo má asistenčné systémy pre vodiča úrovne 2, ktoré sú už nainštalované v sériových vozidlách a v prípade potreby podporujú vodiča. Pri vozidlách úrovne 2 je vždy zodpovedný vodič," informuje tamojšia polícia. Spomínané BMW sa následne zrazilo s protiidúcim Mercedesom-Benz Vito. V ňom sedela spolujazdkyňa vo veku 33, ktorá, bohužiaľ, zomrela na mieste nehody, 42-ročná spolujazdkyňa v BMW utrpela ťažké zranenia. Všetci účastníci nehody boli prevezení do nemocníc.

Trasa, na ktorej došlo k hrozivej nehode, bola na niekoľko hodín uzavretá. Podľa prvých odhadov vznikla škoda najmenej 170-tisíc eur.

Viac o téme: NehodaNemeckoAutonómny elektromobil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu