Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

AKTUÁLNE Zrážka autobusu a nákladného auta v Černovej si vyžiadala troch zranených

V autobuse sa nachádzala výprava futbalistov MFK Tatran Liptovský Mikuláš Zobraziť galériu (3)
V autobuse sa nachádzala výprava futbalistov MFK Tatran Liptovský Mikuláš (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

RUŽOMBEROK - Zrážka autobusu a nákladného auta v sobotu (20. 8.) v noci v ružomberskej mestskej časti Černová si vyžiadala troch zranených, ktorí cestovali v autobuse. Policajti uložili vodičovi nákladného auta pokutu. V nedeľu o tom informoval Peter Ondák z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

"Štyridsaťdeväťročný muž viedol nákladné motorové vozidlo Volvo po ceste I/18 v smere z Ružomberka na Žilinu. V mestskej časti Černová sa plne nevenoval vedeniu motorového vozidla, následkom čoho prešiel do protismernej časti vozovky, kde svojím ľavým spätným zrkadlom zachytil protiidúci autobus Scania, ktorý viedol 69-ročný vodič," opísal Ondák. Vodič autobusu sa podľa neho snažil zabrániť zrážke, zašiel až na krajnicu vo svojom smere jazdy, pričom sa už nákladnému vozidlu nedokázal vyhnúť.

AKTUÁLNE Zrážka autobusu a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)
AKTUÁLNE Zrážka autobusu a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

"Pri dopravnej nehode došlo k poškodeniu spätných zrkadiel a sklenených výplní na autobuse, následkom čoho sa zranili tri prepravované osoby, ktoré previezli do nemocnice," doplnil. Vodičom policajti na mieste vykonali dychové skúšky s negatívnym výsledkom. Vodičovi nákladného motorového vozidla uložili blokovú pokutu. V autobuse sa nachádzala výprava futbalistov MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorí cestovali zo zápasu v Trenčíne. Klub v nedeľu na svojej stránke na sociálnej sieti informoval, že zraneniam sa nevyhli niektorí hráči, ale všetci sú v poriadku.

Viac o téme: Nákladné autoNehoda haváriaPolícia ČernováAutpbus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu