Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO doteraz nezverejnených záberov z masakru v Texase: Neuveríte, čo robili policajti, keď vrah už strieľal

Policajti si na škole v Uvalde dezinfukujú ruky, hoci útočník už strieľa
Policajti si na škole v Uvalde dezinfukujú ruky, hoci útočník už strieľa (Zdroj: Youtube/NBC News)

TEXAS - Koncom mája sa odohral na škole v americkom štáte Texas masaker, pri ktorom zahynulo 21 ľudí. Polícii sa napokon podarilo útočníka spacifikovať, no na svetlo sveta sa dostali nové zábery z bezpečnostných kamier, nad ktorými sa miestami zastavuje rozum.

Dramatická naháňačka za bieleho dňa: Policajti použili aj varovné výstrely (archívne video)

Dramatická naháňačka za bieleho dňa: Policajti použili aj varovné výstrely! (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Dve spravodajské spoločnosti z Texasu zverejnili znepokojivé video z bezpečnostných kamier na základnej škole, kde sa 24. mája odohral obrovský masaker. Austin ABC a Austin American-Statesman zverejnili upravenú časť doteraz nezverejnených záberov. "Obe médiá sa rozhodli zverejniť tieto zábery, aby verejnosti ukázali, čo sa stalo v škole tesne pred zásahom polície," uviedla Austin American-Statesman.

Upravené video zachytáva desiatky policajtov, niektorých s ochrannými štítmi, ako čakajú na chodbe. Nepokračovali ďalej do tried, ale čakali na mieste minimálne 70 minút.  Asi trištvrte hodinu po príchode polície na miesto činu zazneli z tried ďalšie štyri výstrely, no zásahový tím nepochopiteľne naďalej čakal na chodbe. 

K zverejneniu došlo niekoľko hodín po tom, čo kľúčový štátny zákonodarca v Texase prisľúbil, že zábery sa dostanú na verejnosť. Miestny poslanec Dustin Burrows, v utorok uviedol, že jeho výbor sa plánuje v nedeľu stretnúť s členmi komunity Uvalde, aby im poskytol príležitosť pozrieť si video a prediskutovať predbežnú policajnú správu z incidentu.

"Výbor si je vedomý toho, že časť videa bola zverejnená. Aj keď som rád, že aspoň malá časť sa dostala na verejnosť, je nutné sledovať celý segment reakcie orgánov činných v trestnom konaní," napísal Burrows na Twitteri. 

Viac o téme: MasakerPolícia TexasUvalde
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu