Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polygamistom odviedli z ranča už 219 žien a detí

Texaský ranč FLDS mal spojenie s polygamistom Warrenom Jeffsom, ktorý je vo väzbe a čaká ho súd pre dohodnutie dvoch manželstiev medzi neplnoletými dievčatami a ich staršími príbuznými.
Texaský ranč FLDS mal spojenie s polygamistom Warrenom Jeffsom, ktorý je vo väzbe a čaká ho súd pre dohodnutie dvoch manželstiev medzi neplnoletými dievčatami a ich staršími príbuznými. (Zdroj: SITA)

FORT WORTH - Úrady amerického štátu Texas v nedeľu oznámili, že polícia odviedla 219 žien a detí z ranča sekty, ktorá vyznáva mnohoženstvo. Dôvodom je vyšetrovanie zneužívania detí.

Informovali o tom miestne médiá. Vyšetrovanie sa začalo po oznámení, že 16-ročné dievča porodilo dieťa, ktorého otcom je 50-ročný muž. Dievča, ktorého totožnosť nezverejnili, údajne z ranča telefonicky oznámilo, že dieťa porodilo pred niekoľkými mesiacmi. Zákony štátu Texas nedovoľujú sobáše osôb mladších ako 16 rokov.

Po sťažnosti dievčaťa nasledovala rozsiahla operácia na ranči Fundamentalistickej cirkvi svätých posledných dní (FLDS), ktorá je odnožou Mormónskej cirkvi. Šestnásťročnú matku a jej dieťa sa však zatiaľ nepodarilo nájsť. Denník Salt Lake Tribune uviedol, že policajti z ranča odviedli 60 žien a 159 detí, aby ich mohli vypočuť v pokojnej atmosfére.

Texaský ranč FLDS mal spojenie s polygamistom Warrenom Jeffsom, ktorý je vo väzbe a čaká ho súd pre dohodnutie dvoch manželstiev medzi neplnoletými dievčatami a ich staršími príbuznými. V roku 2006 ho však už odsúdili na doživotie pre spoluúčasť na znásilnení.

Oficiálna cirkev mormónov, Cirkev Ježiša Krista svätých posledných dní, sa vzdala mnohoženstva pred vyše storočím a vylučuje svojich členov za uplatňovanie takýchto praktík a dištancuje sa tiež od akéhokoľvek prepojenia na FLDS.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu