Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Putin pácha otrasné zverstvá, tvrdí Johnson: Je potrebné Ukrajincom ukázať, že pri nich stojíme

Britský premiér Boris Johnson Zobraziť galériu (3)
Britský premiér Boris Johnson (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Dunham)

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson v sobotu uviedol, že je veľmi dôležité podporovať Ukrajinu aj v čase, keď začínajú byť niektoré krajiny z konfliktu na Ukrajine "unavené". Informujeme na základe správy britskej spravodajskej stanice Sky News.

Johnson po piatkovej návšteve Kyjeva uviedol, že bolo dôležité navštíviť ukrajinskú metropolu Kyjev v tomto "kritickom čase"."Začíname sa obávať, že po celom svete sa začína dostavovať trocha únavy zo situácie na Ukrajine, ale musíme pochopiť, že Ukrajinci strašne trpia na východe svojej krajiny," povedal britský premiér.

Putin pácha otrasné zverstvá,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Vadim Ghirda)

"Putin pokračuje v páchaní otrasných zverstiev. Rusi sa posúvajú krok po kroku vpred, a preto je dôležité, aby sme ukázali to, o čom vieme, že je pravda, teda že Ukrajina môže zvíťaziť a zvíťazí," pokračoval Johnson.

Rusku dochádzajú zbrane

Britský premiér uviedol, že Rusko naďalej zaznamenáva obrovské straty a dochádza mu množstvo pozičných zbraní."Keď nastupuje 'únava zo situácie na Ukrajine', je veľmi dôležité (Ukrajincom) ukázať, že sme s nimi 'v behu na dlhú trať' a poskytneme im strategickú odolnosť, ktorú potrebujú," zdôraznil Johnson.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) a britský premiér Boris Johson si podávajú ruky po spoločnej tlačovej konferencii v Kyjeve v piatok 17. júna 2022.
Zobraziť galériu (3)
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) a britský premiér Boris Johson si podávajú ruky po spoločnej tlačovej konferencii v Kyjeve v piatok 17. júna 2022.  (Zdroj: TASR/Ukrainian Presidential Press Office via AP)

Britský premiér v piatok neohlásene pricestoval do Kyjeva a stretol sa s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Vedúci kancelárie ukrajinského prezidenta uviedol, že obaja lídri spolu diskutovali o dodávkach ťažkých zbraní a systémov protivzdušnej obrany.

Viac o téme: VojnaZbraneRuskoVladimir PutinUkrajinaBoris Johnson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu