Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

ČR: Školu zamoril obranný sprej, osem školákov je v nemocnici

LYSÁ NAD LABEM - V chodbách základnej školy v Lysej nad Labem dnes údajne bývalí žiaci nastriekali obranný plyn. Osem trinásťročných detí a jedna učiteľka sa nadýchali dráždivej látky a skončili v nemocnici. Hasiči zo školy evakuovali 400 detí a pedagógov.

Podľa hovorkyne stredočeských hasičov Lenky Kostkovej sa nepotvrdilo pôvodné podozrenie, že školu zamoril čpavok. Ukázalo sa, že ide o nevydarený žart starších detí, ktoré v chodbách nastriekali tzv. pepper sprej, uviedla. Na mieste zasahovali tri hasičské jednotky, na pomoc boli prizvaní aj odborníci zo špecializovaného laboratória v Kamenici.

Podľa svedka zamorenie školy zapríčinil sprej a špongia namočená v páchnucej prchavej látke, ktorou niekto natrel dvere, píše spravodajský server idnes.cz. Incident vznikol v chemickej triede, do ktorej vnikli traja bývalí študenti základnej školy.

"Nedokážem si ich konanie správanie vysvetliť, s chlapcami nebol v minulosti žiadny problém," povedala pre idnes.cz riaditeľka ZŠ Marie Nováková. Podľa nej žiaci a učiteľka skolabovali až po evakuácii pred budovou školy.

Podobný útok škola už nedávno zažila. "Školu z rovnakého dôvodu evakuovali za posledné dva týždne už druhýkrát, deti sú z toho veľmi vystresované," povedala na mieste matka jednej zo školáčok, píše idnes.cz.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu