Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V Nepále objavili trosky zmiznutého lietadla: Pravdepodobne nikto neprežil

Tím horolezcov sa pripravuje na záchrannú akciu
Tím horolezcov sa pripravuje na záchrannú akciu (Zdroj: SITA/AP Photo/Niranjan Shreshta)

KÁTHMANDU - Trosky lietadla, ktoré s 22 ľuďmi na palube zmizlo v nedeľu v horách v Nepále, v pondelok lokalizovali. Informoval o tom predstaviteľ nepálskej armády, na ktorého sa odvolala tlačová agentúra AP. O preživších sa armáda nezmienila a neposkytla ani žiadne ďalšie podrobnosti.

Na Twitteri zverejnila leteckú fotografiu miesta s troskami, ktoré boli rozhádzané okolo úbočia hory. Stroj leteckej spoločnosti Tara Air bol v nedeľu na 20-minútovom plánovanom lete z turistického mesta Pokhara, 200 kilometrov západne od metropoly Káthmandu, a smeroval do horského mesta Jomsom. Turbovrtuľové lietadlo Twin Otter stratilo kontakt s letiskovou riadiacou vežou tesne pred pristávaním v oblasti s hlbokými riečnymi roklinami a horami.

Pátranie spomalila tma

Pátranie v noci na pondelok zabrzdilo počasie a tma, ale armádny vrtuľník a súkromné helikoptéry v pondelok ráno záchrannú akciu obnovili. Vojaci a záchranné čaty smerovali na prípadné miesto havárie, ktoré malo byť podľa predpokladov okolo dediny Lete v nepálskom okrese Mustang. Na palube lietadla sa nachádzali aj štyria Indovia a dvaja Nemci.
 

Viac o téme: NehodaHoryLietadloObeteNepálTwin Otter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu