Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Putin prvý raz navštívil zranených ruských vojakov: Nazval ich hrdinami

Vladimir Putin navštívil zranených vojakov Zobraziť galériu (4)
Vladimir Putin navštívil zranených vojakov (Zdroj: TASR/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v stredu navštívil jednu z moskovských vojenských nemocníc a stretol sa s vojakmi, ktorí boli zranení počas bojov na Ukrajine. Informovala o tom agentúra AFP, ktorá sa odvolala na videozáznam odvysielaný v ruskej štátnej televízii.

"Prezident neustále kontroluje podmienky zaobchádzania s tými, ktorí boli zranení počas špeciálnej vojenskej operácie. V stredu sa mohol ísť na tieto podmienky pozrieť osobne," povedal o návšteve zdravotníckeho zariadenia hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

FOTO Putin prvý raz
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

"Všetci účastníci špeciálnej vojenskej operácie na ochranu Donbasu sú hrdinovia a malo by sa s nimi ako s hrdinami zaobchádzať," uviedol Putin. Podľa televízie Rossija-24 Putin navštívil ranených v Ústrednej vojenskej nemocnici P. V. Mandryka v Moskve. Agentúra DPA pripomenula, že šéf Kremľa v sprievode ruského ministra obrany Sergeja Šojgua navštívil zranených vojakov po prvý raz od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu z 24. februára.

FOTO Putin prvý raz
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Ruský silový rezort bilanciu obetí naposledy zverejnil koncom marca. Vtedy priznal, že na Ukrajine prišlo o život 1351 ruských vojakov. Podľa Kyjeva je však toto číslo omnoho vyššie. Ukrajinská armáda hovorí, že o život prišlo zhruba 30.000 vojakov z Ruska. Tieto údaje však nebolo možné nezávisle overiť.

Viac o téme: Návšteva NemocnicaRuskoVladimir PutinVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu