Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

CNN zverejnila krvavé VIDEO, na ktorom ruskí vojaci zabili civilistov a vyrabovali autosalón

Ruskí vojaci zastrelili civilistov a rabovali obchod s automobilmi
Ruskí vojaci zastrelili civilistov a rabovali obchod s automobilmi (Zdroj: YouTube/CNN)

WASHINGTON/KYJEV - Americká televízia CNN zverejnila video, na ktorom ruskí vojaci zavraždili dvoch neozbrojených civilistov a rabujú autosalón v Kyjevskej oblasti. Udalosť podľa stanice vyšetruje ukrajinská prokuratúra ako vojnový zločin. Zábery z niekoľkých kamier ukazujú, ako sa pätica ruských vojakov snaží vlámať do prevádzky, strieľa do zamknutých dverí a rozbíja okná.

Video zachytáva, ako s rukami nad hlavou prichádzajú k vojakom dvaja muži, ktorých CNN identifikovala ako majiteľa podniku a 68-ročného strážcu. Najprv ich prehľadali, zrejme preto, či u seba nemajú zbrane, a po krátkej konverzácii sa obaja otočia a odchádzajú preč. Práve v tej chvíli im do chrbta začnú strieľať vojaci, v dôsledku čoho padajú k zemi.

Strážca bol vtedy ešte stále nažive. Snažil sa postaviť na nohy a dostať sa späť k svojmu stanovisku. Podarilo sa mu telefónom zavolať pomoc, no po príchode členov miestnej domobrany bol už mŕtvy. Vykrvácal.

Okrem vraždy je na videu vidieť, ako ruskí vojaci rabujú autosalón. Dajú si dole nepriestrelné vesty, prehliadajú zásuvky a stoly, jeden si berie čiapku s brmbolcom a nasadzuje si ju. Dvaja z vojakov si nalievajú nápoj a zrejme si ním pripíjajú. Udalosť sa stala ešte 16. marca pri hlavnej ceste vedúcej do Kyjeva, ktorý sa ruské sily krátko po začiatku invázie na Ukrajinu snažili obkľúčiť. Po značných stratách sa nakoniec z okolia ukrajinskej metropoly koncom marca stiahli. CNN požiadala o komentár ruské ministerstvo obrany, odpoveď ale nedostala.

Viac o téme: StreľbaRabovanieRuskí vojaciUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu