Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pri ostreľovaní Charkova zahynulo najmenej päť ľudí, ďalších 13 sa zranilo

Ukrajinskí vojaci sa bežia ukryť za zvukov explózií počas ruského útoku v Charkove
Ukrajinskí vojaci sa bežia ukryť za zvukov explózií počas ruského útoku v Charkove (Zdroj: TASR/AP Photo/Felipe Dana)

CHARKOV - Najmenej päť mŕtvych a 13 zranených si v nedeľu vyžiadalo ruské ostreľovanie druhého najväčšieho ukrajinského mesta Charkov. Informovala o tom agentúra AFP odvolávajúc sa na vyjadrenie oblastných zdravotníkov. Stanica BBC citujúca zo správy ukrajinskej verejnoprávnej televízie uvádza, že na mieste zasahujú záchranári.

Spravodajcovia AFP boli svedkami prinajmenšom piatich požiarov, ktoré vypukli v dôsledku ostreľovania v obývaných oblastiach v centre tohto mesta na severovýchode Ukrajiny. Podľa vyjadrenia miestneho obyvateľa zasiahlo v nedeľu Charkov šesť až osem rakiet. Explózie strhli strechy viacerých domov.

Kremeľ v ostatnom čase zintenzívnil útoky na východe Ukrajiny vrátane Charkova ležiaceho len zhruba 21 od ruských hraníc. Došlo k tomu po tom, ako Moskva upustila od svojej ofenzívy zameranej na získanie ukrajinského hlavného mesta Kyjev, pripomína AFP. Pri piatkovom ruskom ostreľovaní obývaných oblastí Charkova prišlo o život desať ľudí. V sobotu si tam ostreľovanie vyžiadalo ďalšie dve obete na životoch. 

Viac o téme: OstreľovanieRuskoCharkovVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu