Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

EXPLÓZIA na pražskom letisku: Vybuchla časť granátu, nie zábavná pyrotechnika

(Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Pri utorkovom výbuchu na pražskom Letisku Václava Havla pravdepodobne explodovala časť vojenského granátu, a nie zábavná pyrotechnika, ako sa pôvodne predpokladalo. Brita, ktorý mal výbušninu vo svojej batožine, súd vo štvrtok vyhostil na tri roky z Českej republiky. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe Aleš Cimbala. TASR prevzala správu od spravodajského portálu Novinky.cz.

"Predmetnou vecou, ktorá mala v priestoroch letiska vzplanúť, bola časť vojenského granátu," uviedol Cimbala. Cudzinec sa podrobil skrátenému prípravnému konaniu pre trestný čin nedovoleného ozbrojovania, informoval hovorca. 

Brit pri výbuchu utrpel popáleniny. Incident si vynútil dočasné obmedzenie príjazdu na letisko, keďže polícia uzavrela jednu z priľahlých ulíc. Samotnú prevádzku letiska – odlety, prílety ani odbavovanie cestujúcich – však udalosť neovplyvnila. Rozhodnutie súdu je podľa Barochovej právoplatné. "Muž bol už prepustený zo zadržania," uviedla. Súd rozhodol o vine Brita trestným príkazom, časť vojenského granátu zároveň nechal prepadnúť. Prípad sa podľa Cimbaly odohral v skrátenom konaní. CNN Prima News uviedla, že Brit nekonal úmyselne.

Polícia si spočiatku myslela, že išlo najskôr o neodbornú manipuláciu so zábavnou pyrotechnikou. Popáleného cudzinca ošetrili na letisku členovia Asociácie samaritánov SR, ktorí tam vykonávajú stálu lekársku službu.

Viac o téme: PyrotechnikaLetisku Václava HavlaEplózia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu