Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Boris Johnson sa stretol v Kyjeve so Zelenským: Avizoval nový balík finančnej a vojenskej pomoci

Britský premiér Boris Johnson a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Britský premiér Boris Johnson a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (Zdroj: TASR/AP)

KYJEV - Britský premiér Boris Johnson sa v sobotu počas návštevy Kyjeva stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na Zelenského poradcu.

"Návšteva Borisa Johnsona v Kyjeve sa práve začala stretnutím s prezidentom Zelenským," uviedol Zelenského poradca Andrij Sybiha na Facebooku a zverejnil fotografiu dvojice. Podľa stanice Sky News informáciu potvrdilo aj ukrajinské veľvyslanectvo v Spojenom kráľovstve, pričom na Twitteri zverejnilo fotografiu dvojice s nápisom "Prekvapenie".

Johnson avizoval nový balík finančnej a vojenskej pomoci Ukrajine

Britský premiér Boris Johnson po prekvapivej sobotňajšej návšteve Kyjeva, kde sa stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, oznámil, že Spojené kráľovstvo pripravuje nový balík finančnej a vojenskej pomoci pre Ukrajinu. Správu sme prevzali od stanice Sky News.

VIDEO Vojna na Ukrajine trvá už 44. dní: Rusko zaútočilo na železničnú stanicu na východe Ukrajine, zomrelo najmenej 50 ľudí, medzi nimi aj deti

Vojna na Ukrajine trvá už 44. dní: Rusko zaútočilo na železničnú stanicu na východe Ukrajine, zomrelo najmenej 50 ľudí, medzi nimi aj deti (Zdroj: Profimedia)

"Dnes som sa stretol v Kyjeve s mojím priateľom prezidentom Zelenským v rámci prejavu našej neochvejnej podpory ukrajinskému ľudu. Pripravujeme nový balík finančnej a vojenskej pomoci, ktorý je dôkazom nášho záväzku v boji jeho krajiny proti barbarskej kampani Ruska," napísal Johnson na Twitteri. "Návšteva Borisa Johnsona v Kyjeve sa práve začala stretnutím s prezidentom Zelenským," uviedol ešte skôr Zelenského poradca Andrij Sybiha na Facebooku a zverejnil fotografiu dvojice.

Viac o téme: StretnutieKyjevBoris JohnsonVojna na UkrajineVolodym Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu