Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Objavili sa ďalšie informácie o Putinovom zdraví: RAKOVINA! Kremeľ špekulácie popiera

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP/Pavel Golovkin)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin má podľa ruských novinárov rakovinu štítnej žľazy. Zakázané médium Project Media tvrdí, že ho teraz sprevádza tím lekárov, medzi ktorými je aj chirurg, ktorý sa špecializuje práve na tento typ rakoviny. Kremeľ to však popiera.

Správy o zlom zdravotnom stave ruského prezidenta Vladimira Putina kolujú už nejaký čas. Všetky však popiera hovorca Putina Dmitrij Peskov. "Sú to výmysly," vyhlásil Peskov. Project Media, ktorá správu o tom, že ruský líder má mať rakovinu štítnej žľazy zverejnila, bola na žiadosť generálnej prokuratúry v Rusku uznaná za nežiadúci orgán a bola zrušená. 

Ukrajinská agentúra Unian z tejto správy poukázala na pasáž, že si Putin, ktorý čoskoro oslávi 70. narodenyn, údajne obľúbil omladzujúce kúpele, ktoré sú založené na tradičnej medicíne v pohorí Altaj. Tie mu mal odporučiť minister obrany Sergej Šojgu. 

archívne video

Šéf obrany o kroku Putina: Snáď mu nenapadne použiť jadrové zbrane! Je to šialené, bol by to svetový konflikt (Zdroj: Topky/Maarty)

Pochybnosti o Putinovom zdraví

O tom, že zdravie Putina je podlomené, sa špekuluje už dlho. Tieto názory sa zosilnili, keď Rusko napadlo na Putinov rozkaz Ukrajinu. Kremeľ to však popiera a na stranu ruského prezidenta sa pridala aj hlava Bieloruska Alexander Lukašenko. Ten pre japonskú televíznu stanicu TBS odmietol špekulácie, ktoré sa týkajú Putinovho zdravia. Podľa Lukašenka je ruský prezident v najlepšej kondícii, dokonca lepšej, ako predtým. 

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko
Zobraziť galériu (2)
Bieloruský prezident Alexander Lukašenko  (Zdroj: SITA/Sergei Shelega/BelTA Pool Photo via AP)

Vojenská invázia na Ukrajine, ktorú Rusi nazývajú "špeciálna vojenská operácia", trvá už 38 dní. Zdá sa však, že Ukrajinci odolávajú viac, ako si prezident Vladimir Putin myslel. Kyjev stále odoláva a špekuluje sa aj o tom, že ruská armáda má veľmi slabú morálku. 

 

 

Viac o téme: ChorobaRakovinaNovináriVladimir PutinKremeľVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu