Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

VIDEO Trapas ako z komediálneho filmu: Prezident vo vlaku je hitom internetu, počas jazdy mával nikomu

Vučič chcel zrejme pred kamerami pri Orbánovi vyzerať čo najlepšie.
Vučič chcel zrejme pred kamerami pri Orbánovi vyzerať čo najlepšie. (Zdroj: Twitter.com/Yugopnik)

BELEHRAD - Takéto scény mnohí vídavame len v béčkových komediálnych filmoch či sarkastických gagoch, no toto bola, žiaľ, krutá realita. Počas návštevy maďarského premiéra Viktora Orbána sa chcel srbský prezident Aleksandar Vučič predviesť svojim skvelým vzťahom s občanmi na ulici, keď sa viezli rýchloidúcim vlakom. Jeho mávanie "nikomu" sa stalo za krátku chvíľu hitom internetu. Na srbského prezidenta sa začudovane pri tejto činnosti pozeral aj sám Orbán.

Nepodarená scéna akoby z retro komédie či zo severokórskejého propagandistického filmu. Aj takto bol vnímaný podľa všetkého veľký bizarný moment počas návštevy Viktora Orbána v Srbsku. Všetko sa to zbehlo, keď spolu s Vučičom nastúpili do vlaku na trati Belehrad – Nový Sad. Stačila chvíľa, aby si ich obidvoch našla televízna kamera a sledovala ich na spoločnej ceste. Ide o trať s veľmi vysokou rýchlosťou a medzi obidvoma mestami sa dá premiestniť prakticky za polhodinu.

Vučič chcel zrejme vyzerať dobre

Srbský prezident chcel zrejme pred Orbánom a svetom zapôsobiť tým, aký dobrý vzťah má s voličmi a občanmi krajiny a počas cesty im z okna kýval, čo zachytila aj kamera. Problém bol však, že počas väčšiny tohto kývania sa Vučič pozeral na prázdne nástupište či zopár ľudí, ktorí evidentne ani len netušili, že vlakom sa pohybuje hlava štátu.

Počas väčšiny času, kedy Vučič mával z okna sa totiž za ním neobjavilo ani živej duše, až to bolo divné aj samotnému Orbánovi, ktorý sa na zlomok sekundy začudovane pozrel na Vučiča.

Na rozhovoroch bol aj Péter Szijjártó

Témami rozhovoru Orbána s Vučičom, na ktorých sa zúčastnil aj šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó, boli rusko-ukrajinský konflikt, bezpečnostná situácia v Európe, eurointegračná perspektíva západného Balkánu a aktuálne otázky srbsko-maďarskej hospodárskej spolupráce, uviedol hovorca maďarského premiéra Bertalan Havasi.

Predstavitelia oboch štátov v sobotu slávnostne odovzdali pri tejto príležitosti obnovený úsek železničnej trate z Belehradu do Noveho Sadu, ktorý je súčasťou trate z Belehradu do Budapešti. Srbsko začalo v novembri 2017 rozsiahlu modernizáciu železničného spojenia medzi Belehradom a Budapešťou. Ide o prvý spoločný projekt Srbska, Maďarska a Číny.

Viac o téme: VlakMávanieViktor OrbánAleksandar Vučič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu