Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Biden sa vo Varšave stretol s ukrajinskými ministrami

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Evan Vucci)

VARŠAVA - Americký prezident Joe Biden sa v sobotu vo Varšave stretol s ukrajinskými ministrami zahraničných vecí a obrany. Ide o jeho prvé osobné rozhovory s predstaviteľmi vlády v Kyjeve od začiatku ruskej invázie na Ukrajine. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AFP a televízie BBC.

Biely dom predtým oznámil, že Biden "sa zastaví" na rozhovoroch amerického ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena a ministra obrany Lloyda Austina s ukrajinskými rezortnými kolegami Dmytrom Kulebom a Olexijom Reznikovom. Neskôr zverejnil fotografie zo stretnutia v hoteli v centre poľskej metropoly, v ktorej večer prezident USA vystúpi s prejavom o mesiac trvajúcej vojne na Ukrajine.

Biden sa vo Varšave
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Evan Vucci)

Biden pricestoval do Poľska v piatok. Návštevu začal v meste Rzeszów, ležiacom približne 80 kilometrov od hranice s Ukrajinou. Stretol sa tam s americkými vojakmi umiestnenými v krajine a spolu s poľským prezidentom Andrzejom Dudom aj so zástupcami humanitárnych organizácií, ktoré poskytujú podporu ukrajinským utečencom.

Na sobotňajšom programe má Biden tiež rokovanie s poľským prezidentom Dudom a spolu s poľským premiérom Mateuszom Morawieckym a starostom Varšavy Rafalom Trzaskowskim navštívi štadión, kde prebieha registrácia utečencov z Ukrajiny, uviedla agentúra DPA.

Viac o téme: VaršavaJoe BidenUkrajinskí ministri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu