Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ukrajinské ministerstvo varovalo pred nebezpečenstvom: Informácie o dodávkach zbraní môžu pomôcť Rusku

(Zdroj: TASR/AP/Ukrainian Presidential Press Office)

KYJEV - Ukrajinské ministerstvo obrany varovalo pred nebezpečenstvom, ktorým by mohlo byť unáhlené a nekontrolované zverejňovanie informácií o plánovaných dodávkach zbraní pre Ukrajinu či vojenských pohyboch. TASR správu prebralo od tlačovej agentúry DPA.

Takéto informácie by mohli pomôcť ruskej strane "presnejšie zacieliť jej operácie", štátna tajomníčka ministerstva obrany Hanna Maliarová uviedla v piatok. "Správy s dobrým úmyslom alebo prejavy vďačnosti" za dodávky zbraní už v minulosti viedli k buď vypovedaniu zmlúv alebo ohrozeniu dodávok, poukázala Maliarová.

Archívne video: Ukrajinské mesto Mariupoľ je po ruskom obliehaní v mimoriadne kritickom stave, svedčia o tom štvrtkové zábery

Ukrajinské mesto Mariupoľ je po ruskom obliehaní v mimoriadne kritickom stave, svedčia o tom štvrtkové zábery (Zdroj: Profimedia.sk)

"Preto sa dnes snažíme, vo vojnových podmienkách, zamedziť šíreniu informácií o pomoci, ktorú dostávame," uviedla. Maliarová takisto pripomenula, že ukrajinský parlament schválil zákon, ktorý kriminalizuje neoprávnené šírenie vojenských informácií.

Viac o téme: ZbraneRuskoUkrajinaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu