Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ukrajinský starček hviezdou internetu: Nový hrdina! Zmocnil sa ruského nákladiaka plného výbušnín

(Zdroj: Reprofoto/TikTok)

KYJEV - Vojna na Ukrajine už trvá vyše mesiaca a za ten čas sa udialo množstvo vecí. O život prišli aj nevinní civilisti, ruský prezident Vladimir Putin si myslel, že invázia na Ukrajinu bude maximálne trojdňová záležitosť a ukrajinskému farmárovi sa podarilo ukradnúť tank pomocou traktora. Teraz však ľudí baví nový príbeh - ukrajinskému starčekovi sa totiž podarilo zmocniť sa ruského nákladiaka.

Celé sa to malo stať v Sumskej oblasti, ktorá je v súčasnosti už dlhé týždne pod obrovskou paľbou. Ukrajinskí vojaci si totiž na sociálnu sieť TikTok natočili ruský nákladiak, ktorý bol plný munície a zásob pre ruskú armádu. Ten ukrajinským vojakom osobne odovzdal starý pán, s ktorým sa vojaci smejú a chvália ho za jeho úlovok.

@sumydefense

Допомога нашим добровольцям: 5375 4141 3237 8182 #ukraine #ukrainewar #ukraine🇺🇦 #netflix

♬ оригинальный звук - SumyDefense

„Nákladiak s muníciou, výborná práca,“ hovorí nadšený vojak vo videu. V zábere sa na chvíľu zjaví aj starší pán, ktorý svoju korisť odovzdal vojakom. „Vezmi si ruksak! Prestaň s tým len tak hádzať...Voha, chyť vak, vyprázdni ho a naplň muníciou,“ hovorí následne. Ukrajinskí vojaci sa zabávajú na tom, ako starý pán mohol ruskej armáde ukradnúť nákladiak. Vojak, ktorý natáčal video, starčekovi podal ruku počas toho, ako sa smial nad celou situáciu a ďakoval mu za skvelý úlovok.

@sumydefense

Часть 2. Вы всегда можете нам помочь. Сайт с реквизитами в шапке профиля! Слава Україні! 🇺🇦⚔️ #ukraine #ukrainewar #ukraine🇺🇦 #netflix #war

♬ оригинальный звук - SumyDefense

Nejde o prvý takýto počin. Ešte na začiatku vojny sa stalo virálnym video, na ktorom vidieť, ako jeden ukrajinský farmár ukradol Rusom tank a ten si odviezol traktorom do bezpečia. V tom čase humornú scénu na sociálnej sieti Twitter zdieľala aj ukrajinská opozičná politička Lesia Vasylenková. „Farmár kradne tank. Kovový šrot je na Ukrajine veľmi cenný, takže ľudia sú veľmi nadšení zo všetkých peňazí, ktoré môžu zarobiť získaním nepriateľských zbraní,“ napísala. Okrem iného bol zaznamenaný aj prípad, kedy farmár za svojim traktorom ťahal ruský raketomet. Jeden používateľ Twitteru vtedy vtipne napísal, že ukrajinskí farmári budú čoskoro treťou najlepšie vybavenou armádou na svete.

 

Viac o téme: Ukrajina v krízeVojna na UkrajineStarček hrdinaUkradnutý ruský nákladiak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu