Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vodič auta vrazil v Belgicku do karnevalového sprievodu, obvinili ho zo zabitia

Incident sa stal v nedeľu ráno o 5.00 h miestneho času Zobraziť galériu (7)
Incident sa stal v nedeľu ráno o 5.00 h miestneho času (Zdroj: SITA/AP Photo/Olivier Matthys)

STRÉPY-BRACQUEGNIES - Voči vodičovi automobilu, ktorý v nedeľu ráno v juhobelgickej obci Strépy-Bracquegnies vrazil do skupiny ľudí na karnevale a usmrtil šesť osôb, vzniesli obvinenia zo zabitia. Miestnym médiám to v utorok povedal mužov právnik.

"Nejde o obvinenia z vraždy alebo útoku a napadnutia, ktoré žiadal žalobca," povedal právnik Frank Discepoli pre rozhlasovú stanicu RTL. Vodiča označovaného ako Paolo F. sudca vypočul v pondelok večer a následne rozhodol, že zostane vo väzbe. Voči ďalšiemu mužovi, ktorý sa tiež nachádzal vo vozidle, vzniesli obvinenia z neposkytnutia pomoci zraneným osobám. Prepustili ho na kauciu.

Pozitívna skúška na alkohol

Prokuratúra v pondelok oznámila, že u vodiča po absolvovaní dychovej skúšky na prítomnosť alkoholu potvrdili "miernu intoxikáciu". Incident sa stal v nedeľu ráno o 5.00 h miestneho času. O život prišlo šesť ľudí a ďalší desiati utrpeli vážne zranenia, pripomína AFP.

Vodičom auta, ktoré do ľudí vrazilo, a jeho spolujazdcom boli podľa médií bratranci z mesta La Louviere vo veku 32 a 34 rokov, ktorí sa v nedeľu vracali z nočného klubu. Zatkli ich bezprostredne po tragédii. Polícia neskôr terorizmus ako príčinu tohto incidentu vylúčila.

Viac o téme: AlkoholNehodaVodičBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu