Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Biden označil Putina za vojnového zločinca: Vzťahy Ruska a USA sú na pokraji prerušenia

Sergej Riabkov Zobraziť galériu (2)
Sergej Riabkov (Zdroj: SITA/Maxim Shemetov/Pool Photo via AP)

MOSKVA - Vzťahy medzi Ruskom a Spojenými štátmi sú v súvislosti s vojnou na Ukrajine na pokraji prerušenia, uviedol v utorok námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov. TASR správu prevzala od agentúry DPA.

"Včera bola americkému veľvyslancovi odovzdaná protestná nóta, v ktorej bolo poukázané na to, že vzťahy sú na pokraji prerušenia," povedal Riabkov v Moskve podľa agentúry Interfax. Zároveň určil podmienky na pokračovanie rozhovorov medzi Moskvou a Washingtonom, podľa ktorých musia USA zastaviť svoju eskaláciu – verbálne i v prípade dodávok zbraní pre Ukrajinu, uvádza DPA. "Musia prestať s vyhrážkami proti Rusku," vyhlásil Riabkov.

Rusku sa nepáčia výroky Bidena

Moskva si v pondelok predvolala amerického veľvyslanca Johna Sullivana v reakcii na kritiku zo strany amerického prezidenta Joea Bidena na adresu šéfa Kremľa Vladimira Putina, pripomína DPA. Biden označil ruského prezidenta pre vojnu na Ukrajine "vojnovým zločincom" a "vražedným diktátorom". Tieto vyjadrenia amerického prezidenta, štátnika na takejto vysokej úrovni, sú nedôstojné, uviedla Moskva.

Americký prezident Joe Biden
Zobraziť galériu (2)
Americký prezident Joe Biden  (Zdroj: SITA/AP Photo/Patrick Semansky)

Viac o téme: VzťahyMoskvaWashingtonVladimir PutinUkrajinaJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu