Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Rusi sa poriadne sekli: Na sankčný zoznam pridali iného Bidena! Chudák jeho zosnulý otec...

Americký prezident Joe Biden Zobraziť galériu (2)
Americký prezident Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Patrick Semansky)

WASHINGTON - Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová sa na utorňajšom tlačovom brífingu v Bielom dome sarkasticky vyjadrila na adresu sankcií, ktoré uvalilo Rusko na prezidenta USA Joea Bidena a ďalších amerických politikov. Rusi totiž podľa nej zle napísali Bidenovo meno. Informácia je prevzatá od agentúry Reuters.

"V prvom rade by som chcela poznamenať, že prezident Biden je junior, takže (Rusi) zrejme uvalili sankcie na jeho (zosnulého) otca - nech odpočíva v pokoji," povedala v utorok vo Washingtone Psakiová.

Rozhodnutie premiéra Hegera nejsť na Ukrajinu vnímam ako bezpečnostné, uviedol Korčok (Zdroj: Topky/Maarty)

Celé meno amerického prezidenta je Joseph Robinette Biden Jr (mladší). Jeho otec sa volal Joseph Robinette Biden Sr (starší), sankcie by sa teda mali vzťahovať na neho. Jen Psakiová, ktorá sa tiež ocitla na ruskom sankčnom zozname, novinárom povedala, že zo sankcií si nikto z trinástich amerických predstaviteľov ťažkú hlavu nerobí.

Neplánujeme výlety do Ruska

"Nikoho z vás neprekvapí, že nikto z nás neplánuje turistické výlety do Ruska," uviedla Psakiová na margo toho, že osobám na zozname je zakázané vstúpiť na územie Ruskej federácie.

Jen Psakiova - hovorkyňa bieleho domu
Zobraziť galériu (2)
Jen Psakiova - hovorkyňa bieleho domu  (Zdroj: TASR/AP Photo/Patrick Semansky)

Rusko v utorok uvalilo odvetné sankcie na Joea Bidena, ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena i ďalších predstaviteľov Spojených štátov. Oznámila to na sociálnej sieti Telegram hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová. Na oficiálnej webovej stránke rezortu ruskej diplomacie je už na sankčnom zozname napísaný "Joseph Robinette Biden Jr".

Viac o téme: SankcieRuskoUSAJen PsakiováJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu