Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Do maďarských parlamentných volieb ostávajú tri týždne: Trump vyjadril Orbánovi plnú podporu

Bývalý prezident Donald Trump
Bývalý prezident Donald Trump (Zdroj: SITA (AP Photo/LM Otero, File))

BUDAPEŠŤ - Bývalý americký prezident Donald Trump vyjadril tri týždne pred maďarskými parlamentnými voľbami "plnú a totálnu" podporu predsedovi maďarskej vlády Viktorovi Orbánovi. Vyplýva to z Trumpovho vyhlásenia zverejneného v utorok na Twitteri prostredníctvom jeho hovorkyne Liz Harringtonovej.

"V súvislosti s dianím medzi Ruskom a Ukrajinou - popri mnohých iných záležitostiach - potrebuje skvelý a úžasný ľud Maďarska aj naďalej silné vodcovstvo premiéra Viktora Orbána viac než kedykoľvek. On (Orbán) je húževnatý, múdry a miluje svoju krajinu... V nadchádzajúcich voľbách má aj naďalej moju plnú a totálnu podporu!" píše sa v Trumpovom vyhlásení zverejnenom Liz Harringtonovou.

Vo februári sa objavili správy, že Trump by mal na pozvanie Orbána v marci pricestovať do Budapešti. Britský denník Guardian v tejto súvislosti z maďarských vládnych zdrojov zistil, že pozvánku Trumpovi poslal vláde blízky inštitút Centrum pre základné práva (Alapjogokért Központ).

Twitter zablokol účet Donalda Trumpa

Spravodajský server 24.hu pripomenul, že 25. a 26. marca usporiada Maďarsko, ako prvá európska krajina, najväčšie konzervatívne podujatie Ameriky - Conservative Political Action Conference, na ktorom bola pravdepodobná účasť Trumpa. Podujatie však pre rusko-ukrajinskú vojnu odložili na 18. mája a bude bez Trumpa. Jeho účasť ale podľa servera telex.hu nebola potvrdená ani pre pôvodne plánovaný termín. Sociálna sieť Twitter účet bývalého amerického prezidenta Trumpa zablokovala v januári 2021 v reakcii na útok jeho stúpencov na washingtonský Kapitol.

Viac o téme: PodporaVoľbyDonald TrumpMaďarskoViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu