Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

VIDEO Ruský pilot sa stal hviezdou: Ohromujúce oznámenie pasažierom po pristátí!

Pilot sa prihovoril cestujúcim a kritizoval vojnu na Ukrajine Zobraziť galériu (3)
Pilot sa prihovoril cestujúcim a kritizoval vojnu na Ukrajine (Zdroj: YouTube/ВОТ ТАК NOW)

MOSKVA - Pilot ruských aerolínií Pobeda lietadlu plnému pasažierov z reproduktora oznámil, že vojna na Ukrajine je "zločin". Ľudia ho chvália za odvážny postoj ku konfliktu, v ktorom vystupuje jeho rodná krajina ako agresor, zároveň sa ale obávajú o jeho bezpečnosť, keď sa vráti do Ruska.

Pilot, ktorého identita nebola odhalená, pracuje pre leteckú spoločnosť Pobeda, dcérsku spoločnosť ruských aeroliniek Aeroflot, ktoré nedávno pozastavili všetky svoje lety do EÚ a Spojeného kráľovstva po tom, čo európsky blok zakázal vstup lietadiel v ruskom vlastníctve do jej vzdušného priestoru. 

Po pristátí v tureckej Antalyi kapitán opustil kokpit, zobral do ruky mikrofón a poslal veľmi jasný odkaz. "Vážení zákazníci, tu je váš kapitán. Hovorím len za seba a nie ako zástupca leteckej spoločnosti. Myslím si, že vojna na Ukrajine je zločin. Nemali by sme pokračovať v tejto vojne, musíme ju okamžite zastaviť. Nepodporujte toto krviprelievanie. Ďakujem za vašu pozornosť."

Klip sa stal virálnym na sociálnych médiách, kde ho zverejnili viacerí novinári, vojnoví korešpondenti a vládni predstavitelia na Ukrajine. Jeho protivojnové posolstvo, najprv v ruštine a potom v angličtine, bolo dobre prijaté. V pozadí je počuť tlieskanie cestujúcich, keď pilot apeloval na ukončenie vojny na Ukrajine. 

Ivan Korčok vyzval Rusko na ukončenie nezmyselnej vojny na Ukrajine (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Ukrajinský diplomat Olexander Scherba je jedným z vládnych predstaviteľov, ktorí zverejnili pilotov odkaz na Twitteri: "Tento statočný ruský pilot urobil vyhlásenie." Mnohí užívatelia sociálnych sietí však vyjadrili obavy o pilota, ktorého otvorený postoj k invázii na Ukrajinu pravdepodobne povedie k tvrdým následkom, ak sa vráti do Ruska.

Vojna na Ukrajine sa rýchlo zmenila na humanitárnu katastrofu, pričom OSN oznámila, že krajinu už opustilo viac ako 2,8 milióna utečencov. Predstavitelia EÚ uviedli, že v najbližších niekoľkých mesiacoch môže pred konfliktom utiecť celkovo až päť miliónov ľudí. 

Viac o téme: PilotUkrajinaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu