Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Vladimir Putin má vlastniť jednu z najdrahších jácht na svete: Prehovoril jej kapitán

Luxusná jachta Šeherezáda.
Luxusná jachta Šeherezáda. (Zdroj: profimedia.sk)

RÍM - Patrí táto jachta Vladimírovi Putinovi? Okolo Šeherezády za 640 miliónov dolárov sa šíria divoké klebety. Skutočného majiteľa by teraz malo odhaliť vyšetrovanie talianskych úradov. Kapitán jachty však tvrdí, že ruského prezidenta na palube nikdy nevidel.

Pre talianske úrady to môže byť obrovský úlovok. Luxusná jachta Šeherezáda je považovaná za jednu z najväčších a najdrahších na svete. Jej majiteľa obklopujú rôzne zvesti. Odkedy pred dvoma rokmi vyplávala, bola spájaná s Vladimirom Putinom. Vyšetrovanie by teraz mohlo odhaliť skutočného vlastníka.

Jachte teraz hrozí konfiškácia. Dôvodom sú sankcie, o ktorých rozhodla EÚ voči ruským oligarchom a samotnému prezidentovi Putinovi. Loď, ktorá momentálne kotví v prístave Marina di Carrara v Toskánsku, kontrolujú tamojšie úrady. Ak by patrila Putinovi alebo niektorému z jeho dôverníkov na sankčných zoznamoch, hrozí jej zabavenie.

Britský kapitán lode Guy Bennett-Pearce však pre New York Times vyjadril pochybnosti o tom, že je je jachta naozaj Putinova. "Nikdy som ho nevidel. Nikdy som ho nestretol."

Bennett-Pearce sa zároveň odvoláva na dohodu o mlčanlivosti. Napriek tomu poskytol vyšetrovateľom dokumenty na objasnenie. "Nepochybujem o tom, že dokumenty zbavia loď všetkých negatívnych špekulácií a únikov informácií," povedal kapitán. Len minulý týždeň talianske úrady zhabali ruským oligarchom niekoľko jácht a nehnuteľností v hodnote 140 miliónov eur. 

Viac o téme: JachtaŠeherezádaVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu