Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

MIMORIADNY ONLINE Vojna na Ukrajine: Rusi obsadili psychiatrickú nemocnicu! Tretie kolo rozhovorov bude v pondelok

Vojna na Ukrajine Zobraziť galériu (10)
Vojna na Ukrajine (Zdroj: Topky.sk)

KYJEV - Už desať dní trvá vojna na Ukrajine, na ktorú zaútočilo Rusko. V Záporožskej jadrovej elektrárni na juhovýchode Ukrajiny vypukol požiar v dôsledku útoku ruských jednotiek, ten sa však, našťastie, podarilo uhasiť. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v piatok naživo prihovoril európskym námestiam, ktoré sa zapojili do protestov proti vojne na Ukrajine.

 

Naživo z Kyjeva

Bombardovanie ukrajinského Černihiva, zahynuli pri ňom desiatky ľudí (Zdroj: profimedia.sk)


23:17 Do územnej obrany v celej krajine vstúpilo 100 tisíc ľudí. Po skončení vojny sa obrana stane súčasťou obranného systému Ukrajiny – Národnej gardy Ukrajiny.

22:23 Denis Kireev, člen vyjednávacieho tímu na ukrajinskej strane, bol zabitý. Podľa predbežných informácií ho počas zadržania zlikvidovala Bezpečnostná služba Ukrajiny pre podozrenie z vlastizrady.

21:59 V Charkovskej oblasti zhabali ozbrojené sily Ukrajiny 30 jednotiek ruskej techniky. 

21:27 Iba 18-mesačný chlapec zomrel po ostreľovaní v Mariupole, uvádza CNN. 

18-mesačný chlapec zomiera po ostreľovaní v Mariupole
Zobraziť galériu (10)
18-mesačný chlapec zomiera po ostreľovaní v Mariupole  (Zdroj: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka)

21:16 Ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov v sobotu uviedol, že zo zahraničia sa na Ukrajinu vrátilo 66.224 mužov, aby sa zapojili do boja proti ruskej invázii. Informovala o tom agentúra Reuters. Reznikov spresnil, že z týchto mužov bude možné vytvoriť ďalších 12 "motivovaných bojových brigád". "Ukrajinci, ste neporaziteľní!" napísal Reznikov na sociálnych sieťach.

21:10 Putin podpísal dekrét o platbách vojenskému personálu a jeho rodinám. Rodinní príslušníci vojaka, ktorý zomrel na Ukrajine alebo v Sýrii, dostanú 5 miliónov rubľov. Zranený vojak - 3 milióny rubľov. 

21:00 Putin zjednodušil vstup do Ruska z území „DĽR“, „LĽR“ a Ukrajiny.

20:37 Skupina hackerov Anonymous uvádza, že zaútočila na webovú stránku ruskej FSB. Útok bol podľa všetkého úspešný a stránka je teraz dočasne mimo prevádzky.

20:05 Kyjev sa pripravuje na obranu mesta. Na obrázkoch je centrum hlavného mesta.

20:00 Odstránenie ukrajinskej vlajky z budovy Bezpečnostnej služby Ukrajiny v Energodare.

19:43 Doposiaľ bolo na Ukrajine zabitých viac ako 350 civilistov.

19:42 V Belgorode došlo k dvom výbuchom. 

19:05 Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila riadenú strelu nad Kramatorskom.

19:01 Británia obviňuje Rusko, že využilo plán prímeria v Mariupole na obnovenie síl. 

19:00 Charkov popiera vyjadrenia ruského ministerstva obrany o bodových úderoch na vojenské objekty.

18:40 Zničená štvrť v Irpene.

18:38 Ruská armáda v sobotu večer oficiálne oznámila ukončenie krátkeho prímeria s cieľom umožniť evakuáciu humanitárnymi koridormi a obnovila útoky na ukrajinské mestá Mariupoľ a Volnovacha. Informovala o tom agentúra DPA.

Ukrajinské úrady plánovali počas prímeria z oboch miest  evakuovať tisíce ľudí. V sobotu popoludní však informovali, že z Volnovachy sa do bezpečia podarilo prepraviť len asi 400 ľudí. V evakuácii ďalších podľa úradov bránilo ostreľovanie mesta ruskými jednotkami. Rovnaká situácia bola aj v meste Mariupoľ, informovali podľa zistení TASR rôzne médiá.

18:33 Tretie kolo ukrajinsko-ruských rozhovorov sa uskutoční v pondelok. 

18:31 Útočníci opustili Energodar. Mesto je pod kontrolou miestnych úradov.

18:00 Ruské jednotky dnes prevzali kontrolu nad psychiatrickým zariadením v meste Borodjanka severozápadne od Kyjeva. S odvolaním na miestnu správu o tom informuje agentúra Reuters. V léčebně je 670 lidí. 

"Nevieme, ako ich evakuovať, ako im pomôcť," uviedol miestny guvernér Oleksij Kuleba. "Dochádza im voda a lieky. Sú to ľudia so špeciálnymi potrebami, ktorí potrebujú neustálu starostlivosť. Veľa z nich je už niekoľko rokov pripútaných na lôžko," dodal guvernér.

17:48 Následky nedávneho ostreľovania v Energodare.

17:46 Chersonská oblasť 

17:26 Zelenskyj apeloval na amerických senátorov, aby zaviedli bezletovú zónu, zákaz ruskej ropy a pozastavenie kariet Visa a Mastercard v Rusku.

17:24 Ďalšie lietadlo bolo zostrelené v Očakove. Pilot bol zajatý.

17:20 Rusi spustili paľbu na civilistov.

17:15 Obyvatelia mesta Cherson odmietajú humanitárnu pomoc z Ruska. Cherson je pritom - podľa BBC - okupovaný ruskými silami. Primátor mesta Cherson, Ihor Kolychajev, medzičasom pre CNN uviedol, že obrancovia mesta nemajú dosť zbraní, aby vzdorovali ruským silám, ktoré ho obkľúčili.

"Chersončania sú neozbrojení. Nemáme už zbrane na (to, aby sme kládli) odpor, na ozbrojený odpor," uviedol Kolychajev. Dodal, že v meste už nie je ukrajinská armáda, ktorá "musela ustúpiť" a stiahla sa smerom k mestu Mykolajiv. Vyzval tiež na humanitárnu pomoc pre mesto, pričom spresnil, že jeho obyvatelia sú bez elektriny a vody.

17:08 Ukrajinské sily ovládli Mykolajiv, zmocnili sa vybavenia ruských okupantov. Podľa guvernéra Mykolajivskej oblasti Vitalija Kima sú medzi civilistami obete na životoch, ich počet však ešte nie je určený. Mykolajiv je hlavné mesto regiónu na juhu Ukrajiny.

16:36 Situácia na Ukrajine dosiahla bod, ktorý Čína nechcela vidieť, povedal čínsky minister zahraničia v rozhovore s Anthonym Blinkenom.

16:34 V Charkove horí obytný dom.

16:32 Putin povedal, že Ukrajina by mohla „stratiť svoju štátnosť“. Ruský prezident Vladimir Putin počas stretnutia odvysielaného v televízii povedal, že ak sa Ukrajina „bude aj naďalej správať rovnakým spôsobom“, „spochybní to budúcnosť jej štátnosti“.

16:30 Z východoukrajinského mesta Volnovacha a blízkych obcí sa v sobotu počas krátkeho prímeria podarilo evakuovať len asi 400 ľudí. S odvolaním sa na ukrajinské úrady o tom informovala spravodajská stanica BBC. Pripomenula, že pôvodný plán počítal s tým, že od 08.00 h SEČ, keď malo prímerie začať platiť, sa počas dňa podarí evakuovať viac ako 15.000 civilistov.

15:28 Kyjev, hlavná stanica.

14:56 Ruské lietadlo zostrelené nad Nikolajevom, pilot zajatý. 

Video so zajatým pilotom.

14:44 Dedina Jakovlevka v Charkovskej oblasti bola útočníkmi úplne zničená.

14:42 V Luhanskej oblasti dali okupantom najavo, komu patrí táto zem. 

14:15 Raketa letela do obytnej oblasti v Svyatoshinsky v Kyjeve. Súdiac podľa toho, že nebolo počuť žiaden výbuch, raketu zostrelila protivzdušná obrana. 

14:13 Pri Charkove je veľa rozbitého vybavenia okupantov. 

14:03 Obyvatelia Chersonu sa snažia sprostredkovať útočníkom jednoduchú myšlienku. Ich prezident je hrdina a Putin na svojom poste dlho nezostane.

14:02 Zhromaždenie v okupovanom Berďansku.

13:59 Počet ľudí, ktorí sa chcú pripojiť k jednotkám územnej obrany v Záporoží.

13:56 Video z výsluchu pilota, ktorý ostreľoval obytné štvrte Černihiv. 

13:45 Ruské sily zabili hrdinu Ukrajiny, kapitána Chybinejeva. Ukrajinský kapitán Velrij Chybinejev (†34) zahynul v bitke pri meste Hostomeľ na predmestí Kyjeva v deň svojich narodenín 3. marca. 

13:42 Státisíce domácností zostali bez plynu v dôsledku ruskej vojny. Pre škody musel prevádzkovateľ na Ukrajine odstaviť 16 distribučných staníc plynu v Charkove, Mykolajive, Záporoží, Kyjeve, Donecku a Luhanskej oblasti. 

13:28 Starosta Mariupolu Boychenko informuje o dôvodoch odloženia evakuácie. 

12:58 SBU zabila člena ukrajinského vyjednávacieho tímu podozrivého z vlastizrady. Podľa zdrojov Ukrajinskej pravdy bol muž zabitý pri pokuse o zatknutie. 

12:44 Úkryt pred útokmi v pôrodnici v Odesse. 

12:30 Intenzita ruských leteckých a delostreleckých útokov na Ukrajine sa za uplynulých 24 hodín v porovnaní s predošlými dňami znížila. Podľa agentúry DPA to v sobotu oznámilo na Twitteri britské ministerstvo obrany.

12:02 Rusko pri Mariupole a Volnovachy vyhlásilo prímerie, podľa úradov ho však nedodržiava. Ruské jednotky pokračujú v útokoch na obkľúčený východoukrajinský Mariupoľ, povedal dnes podľa BBC zástupca starostu tohto mesta. "Rusi nás aj naďalej bombardujú a používajú delostrelectvo. Je to šialené," povedal BBC zástupca starostu Serhij Orlov. Evakuácia bola vzhľadom na situáciu odložená. 

11:59 Obyvatelia opúšťajú mesto Irpiň. 

11:56 Ruské lietadlo zničené blízko mesta Černigov, ktoré sa nachádza na severe Ukrajiny. Piloti sa katapultovali, jeden z nich je v zajatí. 

11:22 Ozbrojené sily Ukrajiny spustili protiofenzívu neďaleko Charkova. 

11:05 Civilisti utrpeli v dôsledku ostreľovania súkromného sektora v meste Bila Cerkva.

10:40 Od vypuknutia vojny sa na Ukrajinu zo zahraničia vrátilo viac ako 66-tisíc mužov, aby chránili krajinu pred ruskými silami. 

10:33 Rusko od začiatku invázie na Ukrajinu prišlo približne o 10-tisíc vojakov, uviedlo dnes ukrajinské ministerstvo obrany. Číslo je približne o 900 vyššie než v piatok, nie je však možné ho nezávisle overiť. Kyjev vlastné straty neuvádza. Moskva doposiaľ pripustila približne 500 zabitých a 1600 zranených vojakov. 

Podľa Ukrajiny Rusko prišlo tiež o 269 tankov, 945 obrnených vozidiel či 39 lietadiel a 40 vrtuľníkov. Podľa ministerstva obrany sú výpočty komplikované kvôli vysokej intenzite bojov.  

10:28 Bezpečnostná rada OSN v pondelok opäť absolvuje mimoriadne zasadnutie v súvislosti s inváziou ruských vojsk na Ukrajinu. V noci na sobotu o tom informovala agentúra AFP s odvolaním sa na diplomatické zdroje.

10:25 Okupanti vyhodili do vzduchu železničné trate pri Irpine, čím znemožnili evakuáciu ľudí železničnou dopravou. Utečencov budú evakuovať autobusy. 

09:48 Štáb britskej spravodajskej televízie Sky News sa na Ukrajine ocitol pod paľbou. Svedectvo s videom z incidentu priniesol reportér Stuart Ramsey, ktorý sa pri útoku zranil. Jeho kameramana Richieho Mocklera zasiahli dve guľky do nepriestrelnej vesty.

09:41 Ženy, deti aj starí ľudia opúšťajú Ukrajinu s cieľom zachrániť si holé životy pred vojnou na Ukrajine. 

Ženy a deti opúšťajú Ukrajinu na hraničnom priechode do Poľska
Zobraziť galériu (10)
Ženy a deti opúšťajú Ukrajinu na hraničnom priechode do Poľska  (Zdroj: SITA/AP Photo/Visar Kryeziu)

Ženy a deti opúšťajú Ukrajinu na hraničnom priechode do Poľska
Zobraziť galériu (10)
Ženy a deti opúšťajú Ukrajinu na hraničnom priechode do Poľska  (Zdroj: SITA/AP Photo/Visar Kryeziu)

Ženy a deti opúšťajú Ukrajinu na hraničnom priechode do Poľska
Zobraziť galériu (10)
Ženy a deti opúšťajú Ukrajinu na hraničnom priechode do Poľska  (Zdroj: SITA/AP Photo/Visar Kryeziu)

09:36 Následky nočného bombardovania v meste Bila Cerkva v Kyjevskej oblasti. 

09:21 Evakuácia obyvateľov Mariupolu sa začala. Podľa plánu by sa malo z mesta dostať až 200-tisíc obyvateľov.  

09:10 Obrovský výbuch v noci neďaleko Černigova. 

08:58 Generálny štáb ukrajinskej armády informuje, že počas invázie zahynulo už viac ako 10-tisíc ruských vojakov a zničených bolo približne 39 nepriateľských lietadiel.

 

🇺🇦 Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 05.03 орієнтовно склали / 🇬🇧 The total combat losses of the enemy from...

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Friday, March 4, 2022

08:42 Mestá Mariupol a Volnovakha dostanú humanitárnu pomoc. Prímerie v nich je vyhlásené od 9:00 do 16:00. Evakuácia civilistov sa má začať o 11:00. Mariupol so 440 000 obyvateľmi a Volnovakha s 21 000 obyvateľmi boli z veľkej časti odrezané od vody, tepla a elektriny.

08:34 Personál jadrovej elektrárne v Černobyle zostáva uväznený 10 dní po tom, čo ju dobyli ruské sily. Zatiaľ čo pracujú na smeny, zamestnanci sú „duševne a fyzicky unavení“ povedal Jurij Fomičev, starosta Slavutyča.

08:28 Mapa zobrazuje krajiny, do ktorých utekajú obyvatelia Ukrajiny. Najviac ľudí odišlo do Poľska, na Slovensko zatiaľ pricestovalo 90-tisíc Ukrajincov. 

Krajiny, do ktorých utekajú obyvatelia Ukrajiny
Zobraziť galériu (10)
Krajiny, do ktorých utekajú obyvatelia Ukrajiny  (Zdroj: Twitter/NEXTA)

08:15 Poradca prezidentskej kancelárie Mykhaylo Podolyak oznámil, že dnes bude otvorený humanitárny koridor na mestá Mariupol a Volnovakha.

08:01 Ruské útoky stále pretrvávajú. V obci Markhalevka blízko Kyjeva zabilo ostreľovanie šesť ľudí vrátane dieťaťa.

07:48 Obyvatelia mesta Cherson protestujú proti ruským vojakom. 

07:35 Ukrajinská armáda vykonáva protiútoky v niektorých smeroch: "Ozbrojené sily naďalej držia hranice av niektorých smeroch vedú protiútok a nútia nepriateľa k ústupu so stratami, narúšajú zadnú komunikáciu a zasadzujú drvivé údery."

07:24 Talianske médiá informovali, že jachty ruských oligarchov Alexeja Mordaševa a Gennadija Timčenka boli skonfiškované. Hodnota jácht je 65-75 miliónov eur.

07:18 Americká viceprezidentka Kamala Harrisová pocestuje na budúci týždeň do Poľska a do Rumunska. Cieľom jej návštevy bude preukázanie podpory východnému krídlu Severoatlantickej aliancie (NATO) na pozadí vojny na Ukrajine. Oznámil to v piatok Biely dom, z ktorého vyhlásenia cituje tlačová agentúra AFP.

07:01 V troskách zbombardovanej obytnej budovy v ukrajinskom meste Boroďanka neďaleko Kyjeva zrejme po stredajšom raketovom útoku uviazlo až 100 ľudí. Informovala o tom v piatok spravodajská stanica CNN s odvolaním sa na Štátnu službu Ukrajiny pre mimoriadne situácie (DSNS).

06:58 Riadenie Záporožskej jadrovej elektrárne v Energodare „je v ukrajinských rukách“ Ruské jednotky kontrolujú iba obvod elektrárne.

06:55 Ukrajina žiada Nemecko o dodávku ťažkých zbraní. Podľa AFP sem patria tanky, ponorky a bojové vrtuľníky. Hovorca nemeckého ministerstva obrany uviedol, že množstvo dodávok je pripravených na expedíciu, ale nespresnil aké.

06:41 Raketové útoky pokračujú aj dnes. Poplašné sirény sa rozozvučali v Kyjeve, Černigove, v Žytomyrskej aj v Sumskej oblasti. 

06:36 Ukrajinské strategické prístavné mesto Mariupol je po niekoľkých dňoch "bezohľadných" útokov pod "blokádou" ruskej armády. Oznámil to v sobotu jeho starosta a vyzval na vytvorenie humanitárneho koridoru.

06:30 Desaťtisíce ľudí vyšli v piatok večer do ulíc Prahy, žiadali mier a vyjadrovali odpor proti invázii Ruska na Ukrajinu. Menšie zhromaždenia sa konali aj v iných českých mestách. Informácie priniesol webový spravodajský portál Novinky.cz, ako aj tlačová agentúra DPA.

06:27 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, ktorý vedie boj svojej krajiny proti ruskej invázii, v sobotu prostredníctvom videomostu vystúpi s prejavom pred americkým Senátom. Informovala o tom tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na nemenovaného amerického zákonodarného činiteľa.

Na bratislavskom Námestí SNP sa protestovalo za Mier na Ukrajine. Cez telemost sa spojil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zobraziť galériu (10)
Na bratislavskom Námestí SNP sa protestovalo za Mier na Ukrajine. Cez telemost sa spojil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.  (Zdroj: Topky/Vlado Anejl)

Zelenskyj na žiadosť Ukrajiny prehovorí k členom hornej komory parlamentu USA ráno washingtonského času cez aplikáciu Zoom. Ako sa vojna na Ukrajine zintenzívňuje, niektorí americkí zákonodarcovia naliehajú na amerického prezidenta Joea Bidena, aby zaujal tvrdší postoj voči Rusku - napríklad pozastavením dovozu ropy.

06:19 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok skritizoval Severoatlantickú alianciu (NATO) za to, že rozhodla o nevyhlásení bezletovej zóny nad Ukrajinou. Prezident dodal, že Aliancia vedela o pravdepodobnosti ruskej agresie, informuje tlačová agentúra AFP.

06:15 Ruská Federálna služba pre dozor v oblasti telekomunikácií, informačných technológií a masmédií (Roskomnadzor) zablokovala v piatok sociálnu sieť Twitter. K tomuto kroku pristúpila krátko po tom, ako bol v Rusku zablokovaný aj Facebook.

06:10 Diplomatický konvoj so slovenským veľvyslancom na Ukrajine Marekom Šafinom a ďalšími zamestnancami slovenskej ambasády v Kyjeve dorazil v piatok večer na Slovensko. Na sociálnej sieti o tom informoval minister zahraničných vecí a európskych záležitosti SR Ivan Korčok (nominant SaS).

 

Vitajte doma! Pred malou chvíľou som privítal na slovenskom 🇸🇰 území konvoj s našim veľvyslancom na Ukrajine Marekom...

Posted by Ivan Korčok on Friday, March 4, 2022

05:55 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa spojil s protestujúcimi na námestiach vo viacerých krajinách.

05:45 Tretie kolo mierových rozhovorov by sa malo uskutočniť počas víkendu

Prezident Vladimir Putin to povedal nemeckému kancelárovi Olafovi Scholzovi počas ich telefonátu. Scholz tiež vyzval Putina, aby umožnil prístup humanitárnej pomoci do ukrajinských oblastí, kde prebiehajú boje, a ruský prezident mu oznámil, že sa tento víkend bude konať tretie kolo rusko-ukrajinských rozhovorov.

Prezident Ukrajiny sa spojil s námestiami po celom svete

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok cez telemost prehovoril k plným námestiám vo viacerých krajinách. Spojil sa aj s bratislavským Námestím SNP. Európanov vyzval na minútu ticha za padlých vojakov, ale aj za civilistov, ktorí vo vojne prišli o život. 

Na bratislavskom Námestí SNP sa protestovalo za Mier na Ukrajine. Cez telemost sa spojil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zobraziť galériu (10)
Na bratislavskom Námestí SNP sa protestovalo za Mier na Ukrajine. Cez telemost sa spojil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.  (Zdroj: Topky/Vlado Anejl)

Tretie kolo rozhovor by malo byť cez víkend

Nemecký kancelár Olaf Scholz sa v piatok hodinu telefonicky rozprával s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a vyzval Moskvu, aby okamžite zastavila všetky vojenské akcie na Ukrajine. Putin Scholzovi povedal, že cez víkend sa bude konať tretie kolo rusko-ukrajinských rozhovorov. Informácie poskytol hovorca nemeckej vlády Steffen Hebestreit, na ktorého sa odvolala tlačová agentúra Reuters.

Scholz tiež vyzval Putina, aby umožnil prístup humanitárnej pomoci do ukrajinských oblastí, kde prebiehajú boje, a ruský prezident mu oznámil, že sa tento víkend bude konať tretie kolo rusko-ukrajinských rozhovorov. Hovorca vlády to uviedol vo vyhlásení.Počas telefonátu sa obaja lídri dohodli na ďalších rozhovoroch, ktoré by sa mali konať čoskoro, dodal podľa Reuters hovorca.

Moskva zakázala protesty

Úrady v Moskve zamietli žiadosti odporcov, ale aj stúpencov ruskej invázie na Ukrajinu, ktorí chceli v hlavnom meste zorganizovať pochody a vyjadriť tak svoj názor na aktuálne dianie. Mesto sa odvolalo na stále aktuálnu pandémiu koronavírusu. Informovala o tom v piatok agentúra DPA.

Aké organizácie požiadali radnicu o verejné zhromaždenia, úrady neprezradili. Ruská opozičná zjednotená demokratická strana "Jabloko" však ostro kritizovala inváziu prezidenta Vladimira Putina na Ukrajinu a oznámila, že zorganizuje protestný pochod v Moskve. DPA citovala aj ruský spravodajský portál Meduza, ktorý napísal, že do ulíc chceli vyjsť aj podporovatelia "špeciálnej vojenskej operácie".

Ruský prezident Vladimir Putin počas stretnutia v Moskve
Zobraziť galériu (10)
Ruský prezident Vladimir Putin počas stretnutia v Moskve  (Zdroj: SITA/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

V Moskve sú pre pandémiu koronavírusu oficiálne zakázané akékoľvek demonštrácie či verejné zhromaždenia občanov. Ľudia však v uplynulých dňoch vyšli do ulíc v desiatkach ruských miest, aby protestovali proti vojne na Ukrajine, a to napriek tomu, že čelia zatýkaniu, vysokým pokutám a policajnému násiliu, píše DPA.
 

Viac o téme: OnlineRuskoUkrajinaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu