Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

EMA začala posudzovať 3. dávku vakcíny od Pfizer/BioNTech pre deti vo veku 12-15 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Abdeljalil Bounhar)

AMSTERDAM - Európska agentúra pre lieky (EMA) v utorok oznámila, že začala posudzovať podávanie tretej, posilňujúcej dávky vakcíny od spoločnosti Pfizer/BioNTech pre deti vo veku 12-15 rokov. Správu sme prevzali z agentúry AFP.

"EMA začala vyhodnocovať žiadosť na používanie posilňujúcej dávky (vakcíny) Comirnaty pre adolescentov vo veku 12-15 rokov," uviedla agentúra so sídlom v Amsterdame. Európska agentúra pre lieky dodala, že aktuálne prebieha i posudzovanie tretej dávky vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech pre vekovú kategóriu 16-17 rokov.

EMA vlani schválila očkovanie posilňovacou dávkou Corminanty a vakcíny Spikevax

EMA vlani v októbri schválila očkovanie posilňujúcou dávkou Comirnaty pre osoby nad 18 rokov a krátko nato rovnako rozhodla i v prípade vakcíny Spikevax od firmy Moderna. Predstaviteľ EMA pre vakcinačné stratégie Marco Cavaleri minulý týždeň povedal, že vakcíny - najmä posilňujúce dávky - "zostávajú najlepšou formou ochrany voči vážnemu priebehu choroby spôsobenej koranavírusovým variantom omikron".

Je nepravdepodobné, že EMA prijme rozhodnutie ešte pred Veľkou nocou

Cavaleri dodal, že je nepravdepodobné, že EMA prijme rozhodnutie ohľadom prípadného schválenia dvoch ďalších vakcín - od francúzskej firmy Valneva a spoločnosti Sanofi Pasteur - ešte pred Veľkou nocou.
 

Viac o téme: OčkovanieEMAKoronavírusPfizer/BioNTech3.dávka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu