Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Testy v Česku potvrdili za deň vyše 21-tisíc prípadov infekcie KORONAVÍRUSOM

Koronavírus v Česku Zobraziť galériu (2)
Koronavírus v Česku (Zdroj: SITA/Vit Simanek / CTK via AP)

PRAHA - Laboratórne testy v Česku odhalili v sobotu 21.426 prípadov nákazy koronavírusom. Novonakazených bolo 18.268 ľudí, pričom u 3156 osôb je podozrenie na reinfekciu – opakovanú nákazu. Vyplýva to z údajov českého ministerstva zdravotníctva z nedeľňajšieho rána.

V porovnaní so sobotou minulého týždňa je počet nových prípadov mierne nižší, o 77, čo znamená prvý takýto pokles od 10. januára, informoval spravodajský server iDnes.cz. Počet ľudí hospitalizovaných v českých nemocniciach s covidom v sobotu znovu klesol pod 2000, hoci je stále o približne pätinu vyšší než pred týždňom. Aktuálne je týchto pacientov 1989, z nich 177 je vo vážnom stave.

Sedemdňová incidencia koronavírusu v Českej republike zostala na takmer nezmenenej úrovni 2223 prípadov nákazy na 100.000 obyvateľov za uplynulý týždeň. Najvyššie hodnoty tento ukazovateľ dosahuje v Prahe (2861) a v Stredočeskom kraji (2658).

Koronavírus v Česku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

Podľa predbežných údajov, ktoré sa pri aktualizácii neskôr v priebehu dňa môžu zvýšiť, pribudlo v ČR za posledný deň aj desať úmrtí súvisiacich s covidom. V ČR potvrdili od začiatku pandémie 2.989.436 prípadov nákazy koronavírusom a 37.184 súvisiacich úmrtí. Český minister zdravotníctva Vlastimil Válek očakáva, že vlna šírenia koronavírusového variantu omikron bude v Česku vrcholiť budúci týždeň, uviedol server TN.cz.

Viac o téme: ČeskoúmrtiaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu