Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Silný vietor si v Škótsku vyžiadal jednu obeť: Víchricu očakáva Dánsko i Nemecko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Jedna žena prišla o život v sobotu v škótskom meste Aberdeen po tom, ako ju zasiahol padajúci strom. Pád stromu bol spôsobený silným vetrom. Informovali o tom agentúra DPA a stanica BBC na svojej webovej stránke.

Smršť s názvom Malik zasiahla severovýchodné pobrežie Škótska, kde zaznamenali vietor s rýchlosťou v nárazoch takmer 140 kilometrov za hodinu, píše BBC. Strom 60-ročnú ženu zasiahol v sobotu okolo 10.30 h miestneho času (11.30 h SEČ). Polícia neskôr potvrdila jej smrť.

Viac ako 60.000 domácností v Anglicku a Škótsku bolo bez elektrickej energie z dôvodu výpadku. Meteorologické úrady vydali výstrahy a polícia ľudí žiada, aby necestovali - pokiaľ to nie je nevyhnutné. Ďalšia smršť s názvom Corrie má Škótsko zasiahnuť v nedeľu.

Víchricu očakáva Dánsko aj Nemecko

Na príchod silného vetra sa pripravuje aj Dánsko. Takmer všetka vlaková doprava na ostrove Sjaelland bola dočasne zastavená a v pohotovosti je približne 10.000 pracovníkov záchranných zložiek. Na tomto ostrove sa nachádza i hlavné mesto Dánska Kodaň.

Nemecká meteorologická služba (DWD) vydala v sobotu popoludní výstrahu pred vetrom so silou víchrice až orkánu pre severné pobrežie, pobrežie Baltského mora i severovýchodnú časť krajiny.

Viac o téme: DánskoVietorObeťVíchricaNemeckoŠkótsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu