Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Neskutočné, čoho sú ľudia schopní: Zlodej sa ulakomil na peniaze z pokladničky dobročinnej zbierky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRNO - Neznámy páchateľ ukradol peniaze z pokladničky dobročinnej zbierky v jednom z brnenských obchodných centier. Zachytila ​​ho pri tom bezpečnostná kamera, video s krádežou polícia zverejnila. Po páchateľovi pátra, ukradnutú čiastku označila za vysokú. Na webe polície o tom informoval hovorca David Chaloupka.

Krádež sa podľa Chaloupku stala v polovici minulého týždňa. Peniaze zo zbierky mali poslúžiť zdravotne postihnutým ľuďom, páchateľ ich ukradol z pokladničky dobročinnej knižnice. "Čiastka, na ktorú si bezohľadný zlodej prišiel, musela byť pomerne vysoká. Len hodnota drobných mincí, ktoré nestihol pozbierať, dosiahla takmer 900 korún," uviedol hovorca.

Neskutočné, čoho sú ľudia schopní: Zlodej sa ulakomil na peniaze z pokladničky dobročinnej zbierky (Zdroj: Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje)

Na zázname z kamery je vidno mladého muža, ktorý je vysoký asi 190 centimetrov, v čiernej bunde s kapucňou, v modrých rifliach a čiernobielych teniskách. Pri krádeži sedeli vedľa knižnice na lavičke dvaja ďalší mladí ľudia – muž a žena. Páchateľ si k nim pred krádežou na chvíľu prisadol. "Je možné, že sa spolu poznajú. To by mohlo vysvetliť aj následnú situáciu, kedy je vedľa nich páčená pokladnica a oni nijako nereagujú," uviedol hovorca.

Jediný, kto reagoval na páčenie pokladničky, bola okoloidúca žena. Páchateľa síce oslovila, ale nezavolala na tiesňovú linku. O krádeži sa tak policajti dozvedeli s oneskorením. "Kriminalisti teraz pátrajú po totožnosti muža zachyteného na zázname, hovoriť by potrebovali aj s ďalšími svedkami zo záznamu. Ak teda osoby na snímkach spoznávate, dajte nám vedieť na linke 158," vyzval hovorca.

Viac o téme: ZlodejKrádežPokladničkaDobročinná zbierkaBrno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu