Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VEĽKÉ varovanie polície: Zlodejov môže prilákať aj tento detail na schránke! RADY, ako sa vyhnúť problémom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Zlodejov môže prilákať aj uvedený akademický titul na zvončeku, dverách či schránke. V súvislosti so zabezpečením domácnosti pred vlámaním to na sociálnej sieti uviedla polícia. Odporúča, aby ho tam ľudia neuvádzali.

Prevenciou proti vlámaniu je dôkladné zamknutie dverí a zatvorenie okien. "Bezpečnostné dvere sú pre zlodeja takmer neprekonateľnou prekážkou," uviedla polícia. Upozornila, že ľudia nikdy nemajú nechávať kľúče na dohovorených miestach, napríklad pod rohožkou či v kvetináči.

VIDEO Policajné rady nad zlato: Čo treba stihnúť pred letnou dovolenkou a ako sa vyhnúť problémom?

Policajné rady nad zlato: Čo treba stihnúť pred letnou dovolenkou a ako sa vyhnúť problémom? (Zdroj: FB / Polícia Slovenskej republiky)

Odporučila tiež zabezpečiť domácnosť zabezpečovacím zariadením, napríklad kamerou či alarmom. Dodala, že počas neprítomnosti odporúča nastaviť rozsvietenie svetiel alebo zapnutie televízie na určitý čas. Vytvorí sa tým podľa nej zdanie, že v príbytku niekto je.

Čoho sa treba vyvarovať?

Ľudia by podľa polície nemali na sociálnej sieti informovať o svojej neprítomnosti, chváliť sa nadštandardnými majetkovými pomermi či uschovávať doma väčšiu finančnú hotovosť. "Zapíšte si výrobné čísla drahej elektroniky a iných cenností v byte, ktoré v prípade krádeže pomôžu polícii pri jej vyhľadávaní, identifikovaní a následnom vrátení majiteľovi," priblížila.

Polícia zdôraznila, že pred odchodom na dovolenku odporúča vozidlo zaparkovať na bezpečnom mieste, napríklad v garáži, vo dvore za oplotením či na súkromnom pozemku u známych. "Ak taká možnosť nie je, odporúčame vozidlo zaparkovať na frekventovanom mieste, kde sa pohybuje viac ľudí. Pod lampou pouličného osvetlenia alebo na mieste, ktoré je chránené monitorovacím systémom obce," dodala.

Viac o téme: ZlodejiTitulSchránkaPolícia Zvončeky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu