Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Minister zdravotníctva v Poľsku podporuje povinný doklad zamestnancov o KORONAVÍRUSE

Koronavírus v Poľsku
Koronavírus v Poľsku (Zdroj: TASR/AP )

VARŠAVA - Poľský minister zdravotníctva Adam Niedzielski sa v stredu vyjadril za to, aby boli potvrdenia týkajúce sa nákazlivého ochorenia COVID-19 povinné pre zamestnancov. Informáciu priniesla tlačová agentúra AP.

Krajina zaznamenáva výrazný nárast v prípadoch infekcie koronavírusom, ktorých za posledných 24 hodín pribudlo 30.000, uviedol Niedzielski. Poznamenal, že v 20 percentách z týchto prípadov išlo o vysoko nákazlivý variant omikron. Poľsko má v súčasnosti k dispozícii približne 31.000 nemocničných lôžok pre pacientov chorých na covid a terajšia vlna nákazy môže "veľmi ohroziť výkonnosť systému zdravotnej starostlivosti", dodal minister.

Niedzielski podporil návrh nariadenia, ktoré bude vyžadovať od zamestnancov, aby svojim zamestnávateľom predkladali dôkaz o zaočkovaní alebo prekonaní covidu. Pravicová vláda premiéra Mateusza Morawieckého tiež tento plán podporuje. Minister zdravotníctva dodal, že takéto potvrdenia, spolu s prácou zamestnancov z domu všade tam, kde je to možné, sú vnímané ako lepšia možnosť boja proti pandémii než lockdown.

Takmer deväť miliónov ľudí dostalo posilňujúcu dávku vakcíny

Proti koronavírusu je v Poľsku úplne zaočkovaných okolo 56,6 percenta z 38 miliónov obyvateľov a takmer deväť miliónov ľudí dostalo posilňujúcu dávku vakcíny. Krajina hlásila od začiatku pandémie takmer 4,4 milióna prípadov nákazy a vyše 103.000 úmrtí.

Viac o téme: Minister zdravotníctvaZamestnanciPotvrdeniePoľskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu