Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Facebook zrušil účet poľskej krajne pravicovej strany: Porušenie pravidiel

Spoločnosť Facebook
Spoločnosť Facebook (Zdroj: SITA/AP Photo/Richard Drew, File)

VARŠAVA - Sociálna sieť Facebook zrušila používateľský účet poľskej krajne pravicovej strany Konfederácia (Konfederacja) za porušenie pravidiel vrátane zverejňovania informácií o pandémii ochorenia COVID-19. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.

Stránku strany Konfederácia Facebook podľa svojich vyjadrení odstránil "pre opakované zverejňovanie obsahu, ktorý porušuje štandardy spoločnosti" – konkrétne pravidlá v oblasti škodlivých dezinformácii o COVID-19 a nenávistných prejavoch.

"Sme presvedčení, že ľuďom patrí právo vysloviť názor. Takisto však chceme, aby bol v bezpečí každý, kto Facebook používa," uviedol hovorca spoločnosti Meta, ktorá túto sociálnu sieť vlastní. Krzysztof Bosak z vedenia strany Konfederácia postup Facebooku označil za "absurdný" a dodal, že strana nedostala žiadne odôvodnenie odstránenia svojho účtu.

Na stránke zdieľali viacero tvrdení o pandémii

Účet strany Konfederácia mal približne 670.000 odberateľov. To je podľa AFP oveľa viac, než majú dve hlavné politické sily v krajine – vládna strana Právo a spravodlivosť (PiS) a opozičná strana Občianska koalícia (KO). Strana Konfederácia vznikla v roku 2018 a v 460-člennej dolnej komore poľského parlamentu (Sejm) má 11 poslancov. Na svojej facebookovej stránke zdieľala viacero tvrdení o pandémii koronavírusu, píše AFP.

Viac o téme: účetPravidláPorušenieFacebook ZablokovaniePoľskoPravicová strana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu