Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V rotterdamskom prístave zadržali 1,6 tony kokaínu: Drogy boli ukryté medzi banány a cement

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AMSTERDAM – Holandskí colníci zadržali v prístave v Rotterdame viac ako 1,6 tony kokaínu. Drogy boli ukryté v dodávkach banánov, kakaových bôbov a cementu, oznámila v stredu tamojšia prokuratúra. Píše o tom agentúra AFP.

Pašovaný kokaín s odhadovanou cenou 127 miliónov eur na čiernom trhu našli v troch kontajneroch, ktoré dorazili do najväčšieho prístavu v Európe. Dva kontajnery prišli podľa oznámenia z Ekvádora, jeden z nich cez Kolumbiu a tretí – s cementom – smeroval do Portugalska.

V prístave výrazne stúplo množstvo zadržaných narkotík

V rotterdamskom prístave tento rok výrazne stúplo množstvo zadržaných narkotík. Tento prístav je v súčasnosti považovaný za hlavnú vstupnú bránu do Európy pre drogy, najmä kokaín, približuje AFP. Holandské colné úrady v utorok oznámili, že v roku 2021 zhabali rekordných 68 ton kokaínu, v porovnaní so 49 tonami z predchádzajúceho roka.

Policajná agentúra EÚ upozornila, že Holandsko a susedné Belgicko sa stávajú centrami pre dodávky kokaínu predovšetkým z Kolumbie. Pobrežie Severného mora už "predstihlo Pyrenejský polostrov ako hlavné miesto vstupu kokaínu do Európy", uviedol Europol v správe zo septembra. Kokaín bol podľa správy s odhadovaným počtom 4,4 milióna užívateľov v uplynulom roku po marihuane druhou najužívanejšou drogou v západnej a strednej Európe.

Viac o téme: DrogyKokaínPrístavHolandskoRotterdam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu