Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rakúsky exkancelár Kurz bude pracovať pre súkromnú firmu: Z jeho zárobku sa vám zatočí hlava!

Rakúsky exkancelár Sebastian Kurz Zobraziť galériu (2)
Rakúsky exkancelár Sebastian Kurz (Zdroj: SITA/AP/Ronald Zak)

VIEDEŇ – Bývalý rakúsky kancelár Sebastian Kurz zamieri po odchode z aktívnej politiky do súkromnej sféry v zámorí. Uviedli to v sobotu viaceré rakúske médiá.

Podľa denníka Österreich bude 35-ročný Kurz pracovať pre investičnú spoločnosť v USA. Ročne má zarobiť okolo 500.000 eur, pričom bude pendlovať medzi Rakúskom a Spojenými štátmi. Denník Kronen Zeitung píše, že Kurz začne pre globálne pôsobiacu firmu so sídlom v kalifornskom Silicon Valley pracovať na manažérskej pozícii už od februára 2022, pričom túto zmenu vo svojom živote mieni aj oficiálne oznámiť.

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Johanna Geron, Pool via AP)

Bulvárne orientovaný portál eXXpress informoval, že zamestnávateľom exkancelára bude softvérová firma Palantir Technologies, ktorá sa zaoberá analýzou dát. Samotný Kurz sa k týmto informáciám zatiaľ nevyjadril.

Kurz má za sebou poriadny kariérny rast

Kurz v mladom veku zaznamenal strmý kariérny rast: v 27 rokoch sa stal ministrom zahraničných vecí a v 31 rokoch spolkovým kancelárom. Obe jeho obdobia vo funkcii šéfa vlády sa však skončili predčasne: V máji 2019 odstúpil po vyše poldruha roku v dôsledku obvinení z korupcie v prípade Ibiza voči koaličnému partnerovi FPÖ a v októbri 2020 sa stal podozrivým z korupcie on sám, respektíve jeho Rakúska ľudová strana (ÖVP).

Spočiatku zostal šéfom ÖVP i predsedom jej poslaneckého klubu, no začiatkom decembra náhle oznámil rezignáciu na obe tieto funkcie. V tomto turbulentnom období sa mu navyše narodil syn, čo podľa neho zmenilo jeho pohľad na život.

Viac o téme: PrácaFirmaZárobokSebastian Kurz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu