Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Radikáli vážne zranili bieloruského diplomata v Londýne, tvrdí Minsk

(Zdroj: SITA/Sergei Shelega/BelTA Pool Photo via AP)

LONDÝN - Skupina ľudí "napadla" v nedeľu večer bieloruské veľvyslanectvo v britskej metropole Londýn. Pri incidente utrpel zranenia jeden bieloruský diplomat. V pondelok o tom informovalo bieloruské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré citovala agentúra TASS. Rezort tvrdí, že útočníci sú členmi radikálnej skupiny emigrantov s názvom Nadzeja.

"Večer 19. decembra prišlo k útoku na bieloruské veľvyslanectvo v Londýne. Skupina ľudí najskôr poškodila fasádu budovy a potom fyzicky napadla bieloruských diplomatov, ktorí na miesto dorazili. Jeden z nich utrpel vážne zranenia a potreboval neodkladnú zdravotnú starostlivosť," píše sa vo vyhlásení bieloruského rezortu diplomacie.

Útočníci sa podľa rezortu snažili po príchode polície skryť

Útočníci sa podľa rezortu snažili po príchode polície skryť, napriek tomu sa však londýnskej diplomatickej polícii podarilo časť útočníkov zadržať. Rezort zároveň dodáva, že si v tejto súvislosti predvolal britského chargé d'affaires, ktorému boli "prednesené námietky a žiadosť o dôkladné prešetrenie incidentu, potrestanie vinníkov a informovanie bieloruskej strany o priebehu procesných úkonov a o záveroch"

Podľa informácií, ktoré ma k dispozícii bieloruské ministerstvo zahraničných vecí, utrpel napadnutý diplomat otras mozgu, má zlomený nos a zub. 

Viac o téme: DiplomatZraneniaLondýnMinsk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu