Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Agresívni migranti na hraniciach s Bieloruskom zranili poľského vojaka kameňom na tvári

Situácia na poľských hraniciach
Situácia na poľských hraniciach (Zdroj: SITA/Leonid Shcheglov/BelTA via AP, File)

VARŠAVA - Poľský vojak utrpel zranenia pri útoku skupiny migrantov na štátnych hraniciach Poľska s Bieloruskom, informuje agentúra PAP s odvolaním sa na oznámenie poľskej pohraničnej stráže.

K incidentu došlo v nedeľu neďaleko dediny Czeremcha na poľskom severovýchode, kde sa cez hranice pokúšala z Bieloruska prejsť skupina 55 agresívnych osôb, priblížila pohraničná stráž na sociálnej sieti Twitter. "Jeden vojak z #WojskoPolskie (poľskej armády) bol trafený kameňom do tváre, na mieste mu bola poskytnutá prvá zdravotnícka pomoc," píše sa v tweete poľských pohraničníkov.

Poľsko, pobaltské štáty a ďalšie krajiny Európskej únie obviňujú režim bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka, že láka migrantov z krízových oblastí do svojej krajiny a potom ich posiela k hraniciam eurobloku. Minsk sa podľa nich mstí za sankcie, ktoré EÚ uvalila na Lukašenkov režim za porušovanie ľudských práv, čo však Bielorusko popiera.

Od začiatku tohto roka bolo podľa najnovších údajov agentúry PAP zaznamenaných už takmer 40.000 pokusov o nelegálne prekročenie východných hraníc Poľska z bieloruskej strany.

Viac o téme: HraniceKrízaMigrantiPoľskoBielorusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu